Çiçek: Van Başsavcımız oradaki görev süresini doldurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Şu an hazırlanmakta olan Hakimler ve Savcılar Kararnamesi bir disiplin kararnamesi değildir, normal bir kararnamedir. Van Başsavcımız da dahil olmak üzere, o bölgedeki başsavcılarımız görev sürelerini orada doldurdukları için başka yerlere tayin edileceklerdir" dedi.

Ereğli'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek, bir gazetecinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin zorunlu din dersi konusundaki kararıyla ilgili sorusu üzerine, henüz kararın gerekçelerini görmediklerini söyledi.

Hakimler ve Savcılar Kararnamesi'nde, Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan'ın da adının geçtiği konusunda yöneltilen bir soruya ise Çiçek, şu yanıtı verdi:

"Orada da yanlış yapıyorsunuz. Belli bölgelerdeki hakim ve savcıların belli süre hizmet yapma zorunlulukları vardır. Bu süre dolduktan sonra istek üzerine veya ihtiyaçları karşılamak adına tayin tasarrufu yapılır. Bizde son 10 yıldır, her yıl ortalama 1600 yer değişikliği yapılır. Şu an hazırlanmakta olan kararname bir disiplin kararnamesi değildir, normal bir kararnamedir. Van Başsavcımız da dahil olmak üzere, o bölgedeki başsavcılarımız görev sürelerini orada doldurdukları için başka yerlere tayin edileceklerdir. Diyarbakır, Hakkari, Siirt de böyledir. Buradaki savcılarımız o bölgede belli bir süre kalmışlardır, görev sürelerini doldurmuşlardır. Bunlar normal kararname içerisinde yapılan düzenlemelerdir."

Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan'ın, normal prosedürlere göre görev süresinin dolmasına bir yıl daha bulunduğu konusunda, bugün bazı gazetelerde çıkan haberlerin anımsatılması üzerine Çiçek, "Hayır, 2 senedir oradadır ve görev süresi dolmuştur o arkadaşın. Adları geçen diğer arkadaşların da görev süreleri dolmuştur, hatta bazıları ihtiyaç nedeniyle bir yıl da fazladan kalmışlardır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber