Alevilerin 'din dersi almıyorum' deme lüksü yok

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Alevi öğrencilere zorunlu din dersi verilmesiyle ilgili davayı kabul etmesinin, bu yönde bir karar verdiği anlamına gelmediğini söyledi.

Konunun çarpıtıldığını öne süren Çelik şöyle konuştu: "AİHM kararı, kesinleşmiş bir hüküm yok. Bir başvuruyu değerlendirmiş ve görüşmeye değer bulmuş, bütün mesele bu.

MECBURİ DERS

Özellikle 'Din ve Ahlak Kültürü dersi almayacağım' deme lüksünüz yoktur. Siz Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşıysanız, bu dersi alacaksınız. Anayasa gereğidir. 1982 Anayasası ise bu dersi zorunlu kılmış. Alevi vatandaşımızın çocuğu adına dilekçe verip de, 'bu dersi almıyorum' deme hakkı yoktur. Anayasa değişebilir mi? Değişir. Gerek var mı? diye sorarsanız. Bence gerek yok."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AİHM'nin zorunlu din dersi kararı için "Fevkalade siyasi bir karardır" yorumunu yaptı. Bardakoğlu MEB bürokratlarının "Alevilerden kendisini Müslüman olarak görmeyenler böyle bir dilekçe verirse dersi alamaz" sözlerini ise, konuyu "Müslüman olup olmama ekseninde ele almanın doğru olmayacağı" şeklinde değerlendirdi. Bardakoğlu, "Alevilerin Müslüman olup olmadığının tartışılması Müslümanlığa hakarettir. Bunlar birer zenginliktir" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber