AKİM 2 milyon başvuruyla başarıya koştu

Vatandaşların görüş ve önerilerini alarak ilgili birimlere yönlendiren AK Parti İletişim Merkezine (AKİM), bugüne kadar 2 milyona yaklaşan başvuru yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2014 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AKİM 2 milyon başvuruyla başarıya koştu

Vatandaşların görüş ve önerilerini alarak ilgili birimlere yönlendiren AK Parti İletişim Merkezine (AKİM) bugüne kadar 2 milyonu aşan başvuru yapıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, AK Parti'nin iletişim alanında "Türk siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştirme" hedefiyle 2003 yılında kurduğu AKİM, genel merkez ile 81 il başkanlığında faaliyetini sürdürüyor.

Vatandaşlar yurt dışından veya yurt içinden, ''www.akparti.org.tr'' internet adresini, 444 25 44 telefon numarasını, mektup, faks veya kişisel başvuru gibi araçları kullanarak AK Parti'ye ulaşabiliyor. Bu araçlar kullanılarak talep, görüş, öneri ve şikayetler ilgili birimlere iletilebiliyor.

AKİM'e bugüne kadar 2 milyona yaklaşan başvuru gerçekleşti, gelen başvuruların yüzde 96'sına cevap verildi.

-Hindistan'a bile ulaşılabildi

Çözüm süreciyle ilgili görüş ve düşüncelerden öğrencilerin yurt sorununa kadar her türlü konuyla ilgili yapılan başvurular değerlendirmeye alınarak, ilgili birimlere iletildi.

Yurt dışındaki vatandaşların da sorunlarını iletebilme imkanı bulduğu bu sistemle, Hindistan'da 151 gün mahsur kalan bir gemi içindeki vatandaşın AKİM'i aramasıyla pek çok kişinin kurtarılması sağlandı.

Dünyaya örnek olan AKİM, Hollanda'dan CDA Partisi ve Azerbaycan'dan Yeni Azerbaycan Partisi yetkililerinin incelemelerde bulunarak, ülkelerinde uygulayacaklarını belirttikleri bir model oldu.

Halkın nabzını tutan AKİM, vatandaştan gelen görüş ve öneriler, partinin en üst kurullarına iletilerek parti politikalarının oluşturulmasına da katkı sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber