611 ekip aracıyla evde sağlık hizmeti veriliyor

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yatman: "Evde bakım hizmeti kapsamında 359 giydirilmiş hasta nakil aracımız, 611 de ekip aracımız mevcuttur. Bu şekilde Ağustos ayı itibarıyla 469 bin 94 hastaya ulaşılmış, 182 bin 496 kişi de aktif olarak takip edilmektedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2014 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
611 ekip aracıyla evde sağlık hizmeti veriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, belediyelerin kendileri açısından hizmet götürdüğünde, sağlık ya da sosyal yardım anlamında eksiklerin kalabildiğini belirterek, "Tüm bunları koordine eden yeni yapı olması gerekiyor" dedi.

Müsteşar Yardımcısı Alataş, Aile ve Sosyal Politikalar ile Sağlık Bakanlığı, Konya Valiliği ve Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) işbirliğiyle Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Sempozyumu'na katıldı.

Alataş, evde sağlık hizmetlerini koordine etmek ve daha sistematik hale getirmek için bu tür sempozyumlar düzenlediklerini dile getirdi.

- "Koordinasyonu sivil toplum kuruluşu sağlamalı"

Valilik ve belediyelerin bu konuda kendilerine destek vermesini çok önemli gördüklerini vurgulayan Alataş, şunları kaydetti:

"Bundan sonra beklentimiz, evde sağlık hizmeti ve evde bakım hizmetinin koordine edilerek vatandaşa ilk seferde sağlıklı hizmet götürmektir. Çünkü sağlık ekibi eve gittiğinde sağlık perspektifinden hizmeti üretiyor ama eksik kalan mutlaka bir şeyler oluyor. Belediye kendi açısından hizmet götürdüğünde, sağlık ya da sosyal yardım anlamında eksiklik kalabiliyor. Tüm bunları koordine eden yeni yapı olması gerekiyor. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarının devreye girerek olaya destek veren hem de kontrol eden bir yapıda olması çok önemli."

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Emre Yatman ise teknolojinin ilerlemesi, refah ortamının artması, tanı ve tedavi imkanlarının gelişmesiyle dünyada ve Türkiye'de ortalama yaşam süresinin uzadığını söyledi.

Bununla beraber kronik hastalıklar, yaşlı nüfus ve yaşlılıktan kaynaklanan hastalıklarda artma meydana geldiğini ifade eden Yatman, "Buna paralel olarak yatağa bağımlı hasta sayısında artış olmuştur. Evde bakım hizmeti kapsamında 359 giydirilmiş hasta nakil aracımız, 611 de ekip aracımız mevcuttur. Bu şekilde Ağustos ayı itibarıyla 469 bin 94 hastaya ulaşılmış, 182 bin 496 kişi de aktif olarak takip edilmektedir" diye konuştu.

Sempozyumda, evde sağlık hizmetleri ve sosyal hizmetler konularında bilgiler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber