20 Kasım 2014'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 Kasım 2014'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiova Cami'sini ziyaretinin ardından Cezayir'den Ekvator Ginesi'ne geçecek.

- Erdoğan, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ile görüşecek. İki lider, bir Türk firmasınca inşa edilen alışveriş merkezinin şantiyesini ziyaret edecek.

- Erdoğan, Mbasogo ile akşam yemeği verecek.

2- TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak.

(TBMM/10.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin daveti üzerine Irak'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

- Davutoğlu, Bağdat'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yapacak.

(Ankara/07.30/Bağdat)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dinçyürek Ankara'da

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakan Hakan Dinçyürek ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Dinçyürek ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/11.00/12.00/10.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve kısa film yarışmasının ödül töreni ile TBMM XV. Ulusal Çocuk Forumu'na katılacak.

(Ankara/09.30/TBMM/14.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, Temsilciler Meclisi Başkanı Mars Di Bartolomeo, Lüksemburg Temsilciler Meclisinin bazı komisyonlarının üyeleriyle görüşecek, Robert Schuman Avrupa Çalışmaları ve Araştırmalar Merkezi ile Schengen Avrupa Müzesini ziyaret edecek.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Petkim Ar-Ge Merkezi'ni ziyaret edecek, etilen fabrikasının yeni tesisinin açılışına katılacak. Işık ayrıca valiliği, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, Ege Bölge Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılacak, Meclis üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(İzmir/11.00-18.30)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Atlantik Konseyi 2014 Enerji ve Ekonomi Zirvesi kapsamında, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ile kahvaltıda bir araya gelecek, zirvenin açılışında konuşma yapacak.

- Bakan Yıldız, Atlantik Konseyi Üstyöneticisi Frederick Kempe ile görüşecek, ABD ile Türkiye'de Rüzgar Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı'nın imza törenine katılacak ve basın açıklaması yapacak, bazı bakanlar ve üstyöneticilerle ikili görüşmelerde bulunacak.

(İstanbul/07.45-20.45)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Belçika'da, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Geoffrey Van Orden'in ev sahipliğinde AP milletvekilleri, Alman Milletvekili Gabriele Preuss, Brüksel Başkent Bölgesi Spor Altyapısı Bakanı Fadila Laanan ve AP Başkan Yardımcısı Ryszard Czarnecki ile görüşecek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin programına katılacak.

(Brüksel)

7- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Tanıtım Günleri'ne katılacak

(Ankara/13.00)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İstiklal Gazileri İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüloğlu'nu kabul edecek.

(Ankara/15.00)

9- TBMM'den

- Genel Kurul'da, İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

(14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sağlık ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının 2015 yılı bütçeleri ele alınacak.

(10.00)

- KİT Komisyonu'nda, Atatürk Orman Çiftliği ile Toprak Mahsulleri Ofisinin 2011-2012 hesapları denetlenecek.

(10.30-14.30)

- Dışişleri Komisyonu'nda, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(11.00)

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, Almanya Berlin Camisi'ndaki yangına ilişkin rapor ile İtalya'daki ceza infaz kurumlarına ilişkin raporu ele alacak.

(11.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin Ar-Ge başkanlığı tarafından düzenlenen, Medeniyetimizin Öznesi Türkçe: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

11- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile başlayan ve Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen saldırıyla tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat eş-Şatır ve 15 teşkilat yöneticisinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu kasım ayı faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin araştırma geliştirme faaliyetleri araştırmasını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

(Karaman)

2- Fas Ulusal İşçi Sendikaları Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Muhammed Kafi Cherat, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Aslan'ı ziyaret edecek.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu'nda, Anadolu Efes, Rusya'nın Unics Kazan, C Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Kazan/17.30/Milano/22.00)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde, Mersin Büyükşehir Belediyespor Litvanya'nın Fortuna, İstanbul Üniversitesi BGD Litvanya'nın BC Utena, Adana BOTAŞ Spor İsrail'in Maccabi Bnot, Beşiktaş ise Litvanya'nın Kibirkstis Vici takımlarıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Klaipeda/18.00/Vilnius/18.30/Ashdod/19.30/Vilnius/20.00)

3- Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki altıncı maçında, İsveç ekibi Alingsas ile deplasmanda mücadele edecek.

(Alingsas/20.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber