Konya Yetiştirme Yurdu'nun 7 öğrencisi kayıp

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, halen kız yetiştirme yurdundan kaybolan 7 öğrencinin güvenlik güçleri tarafından arandığını söyledi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Konya Kız Yetiştirme Yurdunda 12-18 yaş arasındaki kızların barındığını belirtti.

Erkek ve kız yurtlarında kalan çocukların, okula gitmek ve alışveriş yapmak gibi sebeplerle yurttan dışarıya çıkabildiğini, bazılarının ise geri dönmeyip kaçak duruma düştüğünü anlatan Güneş, kaybolan öğrencilerin bulunması için durumun polise bildirildiğini anlattı.

Halen yurttan çeşitli tarihlerde kaybolan ve geri dönmeyen 7 öğrencinin güvenlik güçleri tarafından arandığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Ancak kaybolan kızlarımızın bazıları, yurttan kaçmayı adeta alışkanlık haline getirenler. Geri dönmeyen kızların nerede olduklarını bilmiyoruz. Bu kayıp kızların tamamına yakını, yurtta kalanlara göre yaşları daha büyük olanlar. Kızların bulunması ve yurda geri getirilmesi için gerekli her türlü çalışma yapılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber