İş dünyasından çözüm sürecine büyük destek

TOBB Üniversitesi, Diyarbakır'a 'Garaj Girişimci Yetiştirme Atölyesi' açıyor. TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu "Bu Garaj iyi kullanılırsa Diyarbakır'da müthiş bir dinamizm var" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Aralık 2014 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyasından çözüm sürecine büyük destek

ERCAN BAYSAL

Çözüm sürecine iş dünyasının desteği artarak devam ediyor. Bölgeye moral çıkarması yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Diyarbakırlı gençlere girişimciliğin kapısını açıyor. TOBB Üniversitesi Diyarbakır'a 'Garaj Girişimci Yetiştirme Atölyesi' açıyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Ankara dışındaki ilk fakültesi YÖK onayının ardından Diyarbakır'da devreye girecek. Girişim fabrikası kurmaya geldiklerini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Bacası yok. Bacayı tüttürecekleri burada yetiştireceğiz. Diyarbakır içindeki girişimcileri çıkarmak için atölyeyi oda bünyesinde kuruyoruz. İyi kullanılırsa Diyarbakır'da müthiş bir dinamizm var" dedi. Hisarcıklıoğlu fikri olana proje, geliştirene yatırım ve sermaye olduğunu belirterek fonlar aracılığıyla bankaların para verdiğini kaydetti. Hisarcıkloğlu, ilk defa yönetim kurulunun Diyarbakır'da toplandığını belirterek "İki tane hayırlı işimizi paylaşmak istedik. Diyarbakır İmam Hatip Lisesi. 24 Derslikli tarihi dokuya uygun. Güzel bir eser kazandırdık yakın zamanda açılışını yapacağız. Bir hayırlı iş daha var. GARAJ Girişimcilik Atölyesi" diye konuştu.

Garaj denildiğinde ilk olarak otomobil garajının akla geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Google, Microsoft ve Apple gibi firmalar garajda kuruldu. Bu şirketleri genç insanlar kurdu. Bazılarının 30 yaşını geçmemiş sahipleri var. Google'un borsa değeri 1000 dolarla kuruldu 370 milyar dolara geldi. Microsoft 1000 dolara kurulmuş 400 milyar dolar, Apple da yine bir garajda kurulmuş ve değeri 670 milyar dolar" diye konuştu.

Kazanmak istiyorsan huzur şart

Hisarcıklıoğlu, son yaşanan olaylardan önce Güneydoğu'da huzur sürecinin olduğunu belirterek "Başkanların hepsi yeni OSB istiyordu, OSB alanlarının genişlemesini istiyordu. Yatırımcıyı nasıl çekeriz diye konuşuyorlardı. Kazanmak istiyorsan her gün daha müreffeh yaşamak istiyorsan bunun ilacı huzur. Burada huzursuzluk varsa Ankara'daki Rifat'ta huzur olamaz. Sizde huzur yoksa bende de yok. Birbirimizin ayrılmaz bir bütünüyüz. Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta zahmet vardır" dedi. Diyarbakır TSO Başkanı Ahmet Sayar ise "Hepimiz bir gemideyiz. Bir yerden su alırsa o gemi batar. Diyarbakır'daki acının Samsun'u etkilememesi, Konya'daki sevincin Diyarbakır'a yansımaması mümkün değildir. Barış süreci için tüm kesimler siyasi kaygı taşımadan üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber