CHP'li vekilden 1 milyon liralık usulsüzlük iddiası

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de amatör spor kulüpleri üzerinden 1 milyon TL'lik usulsüzlük yapıldığı iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Aralık 2014 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li vekilden 1 milyon liralık usulsüzlük iddiası

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Adliyesi'nde suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak milletvekili olarak görevini yerine getirmiş olacağını belirten Atıcı, "Daha önce de TBMM'ye taşıdığım üzere, Mersin'de amatör spor kulüpleri üzerinde yapılan çeşitli usulsüzlükleri kamuoyunun gündemine sunmuştum ve Cumhuriyet Savcılığı'nın harekete geçmesini beklemiştim. Ancak, Cumhuriyet Savcılığı'nın harekete geçmediğini görünce bu konuda bir suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

BİLGİLER ÇOK NET

Dönem dönem amatör spor kulüplerine yapılan devlet yardımlarının İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından dağıtıldığını belirten Atıcı, kentte buna layık görülen 25 spor kulübüne 2'şer 3'er bin lira, bir kulübe 100 bin lira 1 kulübe ise 800 bin lira yardım yapıldığını ileri sürdü. Bu bilgilerin kesin olduğunu belirten Atıcı, şöyle dedi:

"Bu bilgiler, Bilgi Edinme Yasası kapsamında elde edilen somut bilgilere dayanmaktadır. Çok ciddi bir ayrımcılık yapılmıştır. İki spor kulübü diğer spor kulüplerinden ayrı tutulmuştur. Ancak bu iki amatör spor kulübüne yapılan yardımların amacı dışında kullanıldığı da belgelenmiştir. Bu paraların Mersin'de Akdeniz Oyunları çerçevesinde yapılan tesislerin borçlarına aktarıldığı veya diğer çeşitli şekillerde amacına uygun olarak kullanılmadığı doküman edilmiştir. Bu iddialar çok ciddi iddialardır. 1 milyon lira civarındaki paranın amatör spor kulüpleri üzerinden peşkeş çekilmesi, amacı dışında kullanılması, halkın parasının, bizim paramızın birilerinin cebine gitmesi asla kabul edilemez. Hele hele bu yolsuzluklara, bu usulsüzlüklere amatör spor kulüplerini de alet etmek hem sporun ruhuna aykırıdır hem de o kulüplere emanet ettiğimiz yavrularımızın da ahlakının bozulmasına neden olacağı için son derece önemlidir."

Atıcı, halkın parasının usulsüz kullanılmasını istemediğini, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Ali Ekber ŞEN/MERSİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber