Gençlerin yeni tercihi facebook değil, artık o!

Yeni bir sosyal medya araştırmasına göre en hızlı büyüyen sosyal ağ Tumblr ama görünüşe göre Facebook ciddi şekilde kan kaybediyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2014 21:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Gençlerin yeni tercihi facebook değil, artık o!

Facebook hala sosyal medya sektörünün kralı olarak görülüyor. 1.35 milyar aktif kullanıcısı ve özellikle de Messenger ve WhatsApp gibi iki adet, toplam aktif kullanıcısı 1.1 milyarı bulan popüler uygulamaya da sahipken, işleri gayet yolunda gidiyor. Ama gençler arasındaki popüleritesinin azalmaya başladığı da bir gerçek.

"Global Web Index" isimli araştırma firmasının yayınladığı rapora bakılırsa, gençler son zamanlarda sosyal medyaihtiyaçları için farklı yerler tercih ediyorlar. Araştırmada son 6 aydaki sosyal medya ağlarının gelişimi incelenmiş. Buna göre Tumblr aktif kullanıcı miktarını 6 ay içinde %120 artırırken, Facebook sadece %2 gelişme gösterebilmiş.

Genel kullanıcı artışında ise Pinterest %57 ile başı çekiyor. Tumblr %45 oran ile ikinci ve Instagram ise %36 oranla üçüncü. Tabii hala genel kullanıcı sayısı mı, yoksa aktif kullanıcı sayısı mı önemli tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ama Tumblr her halükarda bu tabloda en dikkat çeken sosyal medya ağı.

Raporu hazırlayan JasonMender'ın özellikle belirttiği nokta, Facebook'a olan ilginin giderek azalması. Araştırmanın yapıldığı kişiler arasında, ABD ve İngiltere kökenli olanların %50'si Facebook ağını eskisine göre daha az kullandıklarını belirtiyor. Gençler arasında bu oran %64'e çıkıyor. Anket yapılan kullanıcıların %45'i eskisine göre Facebook ile daha az ilgilendiğini, %37'si sıkıldığını ve %18'i ise artık 'cool' bulmadığını söylemiş.

Her ne kadar toplamda dünya çapındaki 3 milyar online internet kullanıcısının (ITU raporuna göre), neredeyse yarısına hitap edebilmek hala çok önemli olsa bile, Facebook bu gidişle birkaç sene içinde gelişme sürecini durdurup gerilemeye bile başlayabilir.

Tumblr'ın kullanıcılarına kendilerini ifade etmeleri için sunduğu 3 milyar farklı ekranın olduğunu biliyor muydunuz? Sizde gençlerin akın ettiği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber