Bakanlık 2 bin 122 kişiye çevre görevlisi eğitimi verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2014 yılı içerisinde toplam 2 bin 122 kişiye çevre görevlisi eğitimi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2014 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık 2 bin 122 kişiye çevre görevlisi eğitimi verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2014 yılı içerisinde toplam 2 bin 122 kişiye çevre görevlisi eğitimi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, hızla gelişen sanayi ile birlikte çevrenin korunmasının büyük önem arz ettiği belirtildi.

Açıklamada, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan işletmelerin, bir çevre görevlisini sürekli istihdam etmek, çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak veya çevre yönetim birimi kurmak zorunda olduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında şu bilgiler verildi:

"Bu amaçla düzenlenen eğitimler Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde çevre görevlisi belgesi almak isteyen en az 4 yıllık fakültelerden mezun olmuş; çevre mühendisleri ve diğer meslek grupları (mühendislik mezunları, biyolog, kimyager, vb.) katılım sağlandı. Nisan ayında 371, Ekim 751 ve Kasım bin kişi olmak üzere 2014 yılı içerisinde toplamda 2 bin 122 kişiye çevre görevlisi eğitimi verilmiştir. Ayrıca diğer meslek gruplarından 660 kişiye 'Temel Çevre Bilimleri ve Çevre Mevzuatı' konularında aldıkları eğitim sonunda 16 Kasım 2014 tarihinde Ankara'da çevre görevlisi adayı sınavı yapıldı."

Açıklamada gerek diğer meslek gruplarından sınavda başarılı olanların, gerek çevre mühendislerinden eğitime katılanların, çevre görevlisi belgesi almak için "http://izinlisans.cevre.gov.tr" adresinden online başvuru yaparak çevre görevlisi belgesini alabilecekleri ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber