Danıştay'da, zabıt katibi VHKİ olurken puanlama yapılacak

Danıştay, kendi Başkanlığında çalışan personel için farklı bir görevde yükselme uygulaması yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Aralık 2014 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay'da, zabıt katibi VHKİ olurken puanlama yapılacak

Sadece Danıştay Başkanlığında çalışan personeli kapsayan görevde yükselme yönetmeliği, 6 Aralık 2014 tarihi itibariyle yenilendi.

Yayımlanan yönetmeliğin hükümlerinin çoğu, genel çerçeve görevde yükselme yönetmeliğiyle uyumludur. Örneğin görevde yükselme suretiyle şube müdürlüğüne yapılacak atamalarda yazılı ve sözlü sınav, şeflik ve altındaki kadrolara yapılacak atamalarda ise sadece yazılı sınav uygulanacaktır.

Ancak, alt görev grupları arasındaki geçişlerde, diğer tüm kurumlardan farklı bir düzenleme yapılmıştır. Diğer kamu kurumlarında alt hizmet grubunda yer alan unvanlarda çalışan personel, idarenin takdiriyle kadro unvanı değişikliği yapabilmektedir. Bu bağlamda örneğin bir kurumda memur olarak çalışan kişi, VHKİ kadrosuna atanabilmektedir.

Danıştay ise farklı bir düzenleme yapmış ve aynı hizmet grubunun alt görev grubu arasındaki geçişlerde, "öğrenim durumu, hizmet süresi, takdirname, ödül, hizmetiçi eğitim programı, yabancı dil, disiplin cezası" gibi parametrelere göre belirlenen Değerlendirme Puanına bakacaktır.

Bu düzenlemeye göre örneğin,

- "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni, Zabıt Katibi" unvanlarının kendi arasındaki geçişler ile,
- "Yazı İşleri Müdürü, Yayın İşleri Müdürü, Personel ve Eğitim Müdürü, Kütüphane Müdürü, İdari İşler Müdürü, Arşiv Müdürü, Bilgi İşlem Merkezi Müdürü" unvanlarının kendi arasındaki geçişlerde,

birden fazla başvuru var ise, Değerlendirme Puanına bakılacaktır.

İşte Danıştay'ın görevde yükselmesinde yer alan hüküm:

"Görev grupları arasında geçişler
MADDE 18 - (1) Bu Yönetmeliğin hizmet gruplarını belirleyen 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan görev grupları arasındaki geçişler aşağıdaki esaslar çerçevesinde yapılır;
a) Aynı hizmet grubu alt görev grubunun kendi içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın, ilgili personelin isteği ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla ve birden fazla müracaat olması halinde, bu Yönetmelik eki Ek-1 değerlendirme formu esas alınarak yapılacak puanlama sonucunda, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere diğer kadrolara atama yapılabilir. Bu puanlama, yapılacak her atamada yenilenir."

NOT: Bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bu düzenleme sadece Danıştay'da çalışan personeli kapsamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber