THY 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu: - "THY ailesi artık 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu iş imkanlarıyla beraber 45 bin kişi burasını ekmek kapısı olarak görüyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2014 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY ailesi artık 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu iş imkanlarıyla beraber 45 bin kişi burasını ekmek kapısı olarak görüyor" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Akademisi, Florida Institue Of Technology Aviation ile Lufthansa Pilot Training Network Uçuş Okulu'nda eğitimlerini tamamlayan 71 pilot adayının mezuniyet töreni, THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında yapıldı.

Törene, THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Sıtkı Zeybel ve pilotların yakınları katıldı.

Törende konuşan Topçu, THY'nin filosundaki 264 uçakla dünyanın en büyük dört ağından birine sahip olduklarını söyledi.

Topçu, THY'nin dünyanın en çok ülkesine uçan, 12 yıl üst üste kar eden ve etki alanını genişleten bir şirket olduğunu dile getirerek, "THY ailesi artık 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu iş imkanlarıyla beraber 45 bin kişi burasını ekmek kapısı olarak görüyor" ifadelerini kullandı.

THY'de işe başlayacak pilotlara başarılar dileyen Topçu, şöyle devam etti:

"THY ailesine katılan 71 pilot arkadaşımızın sorumluluğu tabii ki herkesten fazla. Çünkü o pilot arkadaşımız kokpite oturduğu zaman arkasında 150,180, 340 ve 350'ye kadar yolcu bulunan uçakları uçuracaklar. Güvenli bir şekilde seyahatlerini yapma, emniyetli bir şekilde uçaklarımızı çalıştırma konusunda deneyimlerini, birikimlerini ve her şeylerini ilk günkü gibi dikkatle uçaklarında harcayacaklar."

- THY'nin 2023 vizyonu

THY'nin 2023 vizyonu çerçevesinde pilot alımlarını şimdiden planladıklarını ifade eden Topçu, "Bu çerçevede, büyük şirket olma hedefini gerçekleştirme adına, sadece pilot açısından söylüyorum; şu anda çok büyük girişimler yaptık. Uçuş akademisini kurduk, bu uçuş akademisi yeterli olmadı. Kısa zamanda pilot ihtiyacımızı karşılama adına yurt dışındaki pilot okullarıyla ve üniversitelerle iş birliğine giderek, arkadaşlarımızı çok çetin, zor bir seçim sürecinden sonra en iyi donanımlarıyla beraber o uçuş okullarına göndererek eğitilmelerini sağladık" diye konuştu.

Hamdi Topçu, yapılan uçak alımlarından dolayı THY'nin herhangi bir kuruma yükümlülüğü ve borcunun olmadığını belirtti.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de 2023'te yılda 120 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Pilot adaylarına seslenen Kotil, "Bu 120 milyon yolcunun taşınabilmesi için aşağı yukarı bu sayının 7 bin (pilotun) olması gerekiyor. Arkadaşlar aramıza hoş geldiniz. 7 bin olmak için bugünkü kadar da aramıza ilave olacaktır" dedi.

Mezun olan pilotlardan Nurdan Karataş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, pilotluğun çocukluk hayali olduğunu söyledi. Karataş, vefat eden babasının da havacılığa meraklı olduğunu anlatarak, "Ben liseden mezun olduktan sonra üniversiteyle beraber yerde yolcu hizmetlerinde çalışmaya başlamıştım. Daha sonra uçuşta kabin memur olarak çalışmaya başladım. Daha sonra kabin amiri oldum. Akabinde üniversiteden mezun olduktan sonra THY Uçuş Eğitim Akademisi'ne başvurdum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, THY Uçuş Eğitim Akademisi'nde eğitim alan 20, Florida Institute Of Technology Aviation Academy'de eğitim alan 30 ve Lufthansa Pilot Training Network'da eğitim alan 21 öğrenciye diplomaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber