Yoksulluk belgesi getir, cenazeni ücretsiz defnet

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Belediyesi, ölen hemşehrilerine de son yolculuğunda hizmet edebilmek için 2 yıl önce başlattığı ?ücretsiz defin işlemleri' kapsamında verdiği 24 YTL ?kefen parası'nı zenginler de almaya başlayınca, çareyi ?Yoksulluk belgesi' istemekte buldu.

Mezarlıklar Müdürü Ali Çoban, daha önce herkese verdikleri kefen parasını artık sadece fakirlik belgesi getirenlere ödemeye başladıklarınını söyledi. Çoban, ?Bu hizmetimizden, yoksullardan çok zenginler faydalanmaya başladı. Biz de gerçek yoksullara bu hizmeti verebilmek için yoksulluk belgesi istiyoruz. Yoksulluk belgesini getirene 24 YTL olan kefen parasını veriyoruz. Tüm defin işlemlerini de ücretsiz yapıyoruz. Bir ölünün bize defin maliyeti 300 YTL'yi buluyor? dedi.

Van'ın AKP'li Belediye Başkanı Burhan Yenigün, göreve seçilmesinin ardından 2 yıl önce, özellikle yoksul olan ve kefen parası bile bulmakta zorlanan vatandaşların ölüleri için ?ücretsiz defin' uygulaması başlatı. Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Van şehir merkezinde bulunan 11 mezarlığın girişine ?Hazır mezar sistemi ile birlikte yıkama, kefenleme, taşıma ve defin etme hizmetlerimiz 24 saat aralıksız devam etmektedir. Hizmetlerimiz ücretsizdir' yazılı tabelalar asıldı. Ancak, ücretsiz olarak ölülerini defnedenlerin sayısının yoksullardan daha çok zengin vatandaşlar olduğu belirlenince, bu kez yoksulluk belgesi getirilmesi şart koşuldu.

?BELGE GETİRMEYENE PARA YOK'

Mezarlıklar Müdürü Ali Çoban, fakirliğini belgelendirmeyenlere kefen parası vermeyeceklerini söyledi. Çoban, ?Zengin olduğundan şüphelendiğimiz kişilerin, muhtardan ya da Sosyal Yardımlaşma Vakgı'ndan fakirlik belgesi getirmelerini istiyoruz. Bu belge geldikten sonra en çok 24 YTL olmak üzere kefen parasını ödüyor ve cenazeyi evden alıp mezara defnediyoruz. Günde ortalama 10 kişi hayatını kaybediyor. Bir ölünün defnedilmesi de bize 300 YTL'ye mal oluyor. Mezarlıklarda belirli bir düzenin olması için 8 kişilik bir mezar kazma timi oluşturuldu. Bu timler sürekli belirli boyutlarda mezar kazıyor. Ayrıca bir ziraat mühendisi tarafından da mezarlıkların daha güzel olması için peyzaj çalışması yapılmaktadır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber