Uyuşturucu ile mücadele için 1000 personel sahaya iniyor

Zehir tacirleriyle mücadele için oluşturulan narkotimler yarın göreve başlıyor. Bini aşkın personelin bir kısmı özel üniformalı, bir kısmı ise sivil kıyafetle görev yapacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Aralık 2014 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucu ile mücadele için 1000 personel sahaya iniyor

Hakkı KURBAN

Uyuşturucuya karşı başlatılan "topyekün mücadele" kapsamında narkotimler de devreye giriyor. Özel eğitim verilen narkotimler, yarından itibaren İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 8 kentin stratejik noktalarında göreve başlayacak. Kısa süre içinde 81 ilde faaliyette olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bulunacağı gösteriyle faaliyete geçecek narkotimler, "torbacı"ların korkulu rüyası olacak.

ÖNCELİK HALKA GÜVEN VERMEK

Bin kişilik ekibin eğitildiği ve kadronun hızla genişletildiği belirtildi. Mobil imkanlarla desteklenen narkotimlerden bir kısmı "özel üniforma" ile görev alacak. Halka güven vermesi öngörülen narkotimlerden bir kısmı da "sivil" olacak.

Narkotimler içinde, esnaftan belediye çalışanına kadar, o çevrelerin "akil insanları" da bulunacak. Okul müdürleri, öğretmenler, veliler ile işbirliği arka planda ise pedagog, psikolog ve sosyal çalışmacılar da proje kapsamında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber