Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı-Haritalı

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2014 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir kısmının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Mersin, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevreleri ile Burdur'un güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) ve Hatay çevrelerinde toz taşınımı hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve doğu, kuzeybatı kesimler ile zamanla batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında zamanla batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, Çeşme çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesiminde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Mersin, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevreleri ile Burdur'un güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, Çeşme çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesiminde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) ve Hatay çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber