1 yıl içinde 5 bin avukat arabulucu oldu

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar, 1 yıl içinde 5 bin avukatın arabulucu olduğunu, yeni yılda da 2 bin daha yeni avukatın bu hizmeti verebileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2014 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 yıl içinde 5 bin avukat arabulucu oldu

Öztatar, Mersin Barosu Arabuluculuk Komisyonu ve Mersin Arabulucular Derneği tarafından baroda düzenlenen "Arabuluculuk Uygulamaları ve Arabuluculuk Gelişim Süreci" adlı panelde yaptığı konuşmada, bu sistemin dünyada 160 ülkede uygulandığını söyledi.

Arabuluculuğun uzlaşı kültürünün yargı güvencesiyle vücut bulması olduğunu ifade eden Öztatar, "1 yıl içinde 5 bin avukatımız arabulucu oldu. Yeni yılda da 2 bin daha yeni avukatımız arabuluculuk hizmeti verebilecek" dedi.

Bu sistemle yargının iş yükünün de azalacağını ifade eden Öztatar, "Şu ana kadar 200'e yakın dosya arabuluculuk sistemi sayesinde çözüldü. Sistem sayesinde zamandan tasarruf sağlanıyor. Ayrıca ekonomik bir sistem oldu çünkü mahkeme masrafı yok. En önemlisi toplumsal barışa katkı sunmuş oluyoruz. Uyuşmazlıklar arabuluculukla dostane bir şekilde biterken, yargının iş yükü de azalıyor" diye konuştu.

Öztatar, toplumun tüm kesimlerinin sistemi sahiplenmesi gerektiğini aktararak, uygulamayı yaygınlaştırmak için adliyeler, barolar, işçi sendikaları, sanayi odaları içerisinde arabuluculuk merkezleri kurup, uyuşmazlıkların barışla çözümü için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de arabuluculuğun uzlaşma kültürünün yaşatılması olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber