Okulunun bahçe ve sınıfları tatil için kiraya verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki sahilde bulunan bir lise ile bir ilköğretim okulunun bahçe ve sınıfları, dar gelirlilere pansiyon ve çadır yeri olarak kiraya veriliyor.

Yumurtalık Çok Programlı Lisesi ile Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesi ve sınıfları, yaz tatilini deniz kenarında geçirmek isteyen, ancak ekonomik koşulları uygun olmayanların öncelikli tercihi oldu.

Beraberlerinde getirdikleri çadırları bahçeye kuran ya da sınıfları kiralayan tatilciler, bunun karşılığında 15 gün için bahçedeki çadır yerine 80 YTL, sınıflara ise 100 YTL ücret ödüyorlar.

Yemeklerini piknik tüplerde pişiren tatilciler, çok rahat olmadıklarını, ancak ekonomik imkanlarının buna yettiğini belirtiyorlar.

Yumurtalık Kaymakamı Hasan Kürklü, bu uygulamayla hem eğitim camiası başta olmak üzere ucuz tatil yapmak isteyen memurlara olanak sağladıklarını, hem de okulların gereksinimlerini gidermek için kaynak yarattıklarını belirtti.

Kürklü, şöyle dedi:

?Pansiyon uygulaması yıllardan beri sürüyor. Okul Aile Birlikleri tarafından kiraya verilen okullardan elde edilen gelirler, okulların boya badana gibi çeşitli gereksinmelerini karşılamak için kullanılıyor. Bu uygulamadan hem ucuz tatil yapma olanağı bulan vatandaşlar, hem de biz memnunuz.?

Yumurtalık Çok Programlı Lise Müdürü Mehmet Kılıç ise en fazla devlet memurlarının ilgi gösterdiği pansiyon okulun bahçesinde tatil yapanların, elektrik ve su gibi zorunlu gereksinimlerini temin ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber