Şiddet gören kadına yüksek güvenlikli ev

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için yeni bir uygulama daha başlatıyor. Kadın sığınma evleri yüksek güvenlikli hale getiriliyor. Uygulama tüm illere yayılacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiddet gören kadına yüksek güvenlikli ev

Kadınların sığınma evlerinde saldırıya uğramaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Meclis'te miletvekilerinin bu konudaki sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sığınma evlerinin çeşitlendirileceğini, bazılarının da yüksek güvenlikle olacağını söyledi. Bakan İslam konuşmasında, "Sığınma evlerimizi ihtisaslaştırmaya başladık. Zaten hamile kadınların kaldığı sığınma evleri başka, erkek çocuklarıyla kalanların ki başka. Ama her zaman bir ilden başka ile taşımamız çok zor olduğu için biraz sıkıntılı yürüyen bir süreç. Özellikle de şu manada yeni çalışmalarımız var: Yüksek güvenlikli sığınma evleri için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Hem koruma hem yardım

Bu arada Türkiye'de başta kadına yönelik şiddet olmak üzere, şiddetin hemen her çeşidinde önemli artışlar oldu. Özellikle kadına yönelik şiddette, suçu işleyen kişilerin meslekleri de dikkat çeker hale geldi. İzmir'de polis ve baroya yapılan başvurular da korkunç gerçeği gözler önüne serdi. Bu yılın 11 ayında, şiddet gören toplam 8 bin 916 kişinin korunması için polise talimat verildi. İzmir Barosu'nun Kadın Hakları Merkezi'ne 2011 yılında şiddet için başvuran kadın sayısı 13 iken, bu yılın 11 ayında ise bu sayı 55 kat artarak 724'e yükseldi. Kadınların hem koruma hem de yardım istediği ortaya çıktı. 2014 yılının ilk 11 aylık bölümünde, İzmir polisi 7 bin 316 kişiyi 'telefonla çağırmalı' sistemle koruma altına aldı.

Sokak ortasında koca dehşeti

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 44 yaşındaki Ufuk Durmaz, bir yıl önce eşi Hayriye Durmaz ile kaldığı evden aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle ayrılarak İstanbul'a yerleşti. Dün sabah erken saatlerde fabrikadaki işine gitmek için yola çıkan Hayriye Durmaz'ın önünü kesen Ufuk Durmaz, yeniden barışmak istediğini söyledi.

Barışma teklifini reddetti

İkili arasında tartışma çıkarken, aldığı 'hayır' cevabına öfkelenen Ufuk Durmaz eşini yanında getirdiği bıçakla karnından yaraladı. Saldırgan eş olay yerinden kaçarken, yaralanan Hayriye Durmaz, hastaneye kaldırıldı. Genç kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber