Başbakan onayı ile belirlenen 40 bin kadronun dağılımında yükseköğretim kurumlarına ayrılan kontenjan miktarına ilişkin olarak, Başbakan Yardımcısı ŞAHİN tarafından YÖK'e yazılan yazının tam metni

Haber Giriş : 13 Şubat 2004 02:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan onayı ile belirlenen 40 bin kadronun dağılımında yükseköğretim kurumlarına ayrılan kontenjan miktarına ilişkin olarak, Başbakan Yardımcısı ŞAHİN tarafından YÖK'e yazılan yazının tam metni

Memurlar.NET Haber

T.C.
BAŞBAKANLIK
Devlet Personel Başkanlığı

Kadro ve Kamu Gör.Dai.Bşk.
SAYI :B.02.1.DPB.0.10.07 ANKARA
KONU: .../.../2004

YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

5027 sayılı 2004 Mali Yılı Bütçe Kanununun 32 nci maddesinin (a) bendinde, genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin boş memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayılan ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları memur nakilleri toplamının (40.000) adedi geçemeyeceği ve söz konusu toplam sayının kurum ve kuruluşlar itibarıyla dağılımının ve gerekli görülmesi halinde bu toplam sayının belirli bir oranda tutulması ve kullanımı ile diğer hususların Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının müşterek önerisi üzerine Başbakan tarafından belirleneceği hükme bağlanmıştır.

Mezkur hüküm mucibince, konsolide bütçeye dahil idarelerin boş memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayılan ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları memur nakilleri toplamına dair dağılım Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının müşterek önerisi ve Başbakanlık Makamlarının 06.02.2004 tarihli Olurları ile tespit edilmiş olup, bu mahiyette ekli listede yer alan yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarına karşılarında belirtilen sayıda kontenjan tahsis edilmiş bulunmaktadır.

Ayrıca, (TUS) ve (DUS) sınavında başarılı olanların tıp ve diş hekimliği fakültelerinin araştırma görevlisi kadrolarına atanmalarında kullanılması kaydıyla toplam (3.200) adet kontenjan tahsis edilmiş olup, bunların yüksek öğretim kuruluşları itibarıyla dağılımı Başkanlığınız tarafından yapılacaktır.

-Uzman (T.U.T.G.), uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacıların, 07.05.1987 tarihli ve 3359 sayılı Kanunun ek l inci maddesi uyarınca yapılacak açıktan atamaları,
-Tıpta uzmanlık sınavını kazananların üniversitelerin tıp ve diş hekimliği fakültelerinin araştırma görevlisi kadroları ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin asistan kadrolarına yapılacak atamaları,
-2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununun ek l inci maddesi uyarınca yapılacak atamalar,
-3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek l inci maddesi gereği yapılacak atamalar,
-Mecburi hizmet yükümlülükleri bulunan 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebeler Hakkında Kanun hükümleri uyarınca yurt dışında eğitimlerini tamamlayarak yurda dönenlerin yüksek öğretim kurumlarının öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamaları.
-2004 Yılı içinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine yapılacak atamalar,
dahil olmak üzere her türlü açıktan atamalar ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapılacak memur nakilleri yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarına tahsis edilmiş olan toplam sayıya dahil edilmiştir.

Ancak, yukarıda belirtilen mahiyette yapılacak atamalar için hiçbir merciden açıktan atama izni alınmayacaktır.

Diğer taraftan, yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarına ayrılan toplam sayı ile sınırlı kalınmak kaydıyla, hizmet ihtiyacı ve önceliklerine göre yukarıda sözü edilen tüm atama nevileri itibarıyla mecburi olanlar için, ayrılan kontenjan dahilinde, 2004 Yılı sonuna kadar atama işlemleri bu rezerv gruplarına göre gerçekleştirilecektir.

Bunun yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesine göre atama yapılması öngörülen her personel için ayrı ayrı olmak üzere ayrılan kontenjan dahilinde her bir kadronun teşkilatı, sınıfı, unvanı, derecesi ve adedini gösteren cetvellerin, hizmet ihtiyacı ve önceliklerine göre doldurularak, atama izni alınması amacıyla Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilmesi, adı geçen Başkanlığın iznini müteakip, yürürlükteki Başbakanlık Genelgelerinde yer alan prosedür çerçevesinde işlem tesis edilmesi gerekmektedir. Yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarına ayrılan rezervin bitiminden sonra açıktan atama izni talebinde bulunulmayacaktır.

Ayrıca, 4833 sayılı 2003 Mali Yılı Bütçe Kanunu uyarınca izin prosedürü tamamlanmış olmakla birlikte çeşitli sebeplerle 2003 Mali Yılında sonuçlandırılamayan atama işlemleri ile yargı kararlarının yerine getirilmesi amacıyla 2004 Yılında yapılacak atamalar bu sayıya dahil değildir. Bu mahiyette yapılacak atamalar için de herhangi bir merciden izin alınmayacaktır.
Yukarıda yer alan açıklamalar çerçevesinde;
1) Yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarına tahsis edilmiş olan toplam sayı dahilinde planlama yapılarak bu planlama sonucunda akademik ve idari kadrolar tespit edilerek 2004 Yılında ilk defa KPSS sonuçlarına göre açıktan atama yapılacak idari kadroların 2004 KPSS Kılavuzunda yer alması amacıyla bu kadrolar için Devlet Personel Başkanlığının internet sitesindeki www.basbakanlik-dpb.gov.tr adresindeki nitelik-kod kılavuzundaki nitelikler kullanılarak her kadro için belirlenecek teşkilat, il, sınıf, unvan, derece, adet ve nitelikler tespit edilerek en geç 23 Şubat 2004 tarihi mesai bitimine kadar manyetik ortamda Başkanlığınıza intikal ettireceklerdir. Başkanlığınız da bu kadroları inceleyerek ve her yüksek öğretim kurumu ve üst kuruluşu ile mutabakat sağlandıktan sonra yine manyetik ortamda topluca en geç 27 Şubat 2004 tarihine kadar Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilecektir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır.

2003 Mali Yılında açıktan atama izni alınmış ancak çeşitli sebeplerle kullanılamamış kadrolara yukarıdaki mahiyette atama yapılmasının planlanması halinde bu kadrolara ilişkin açıktan atama izinlerinin de birer örneği de ayrıca Devlet Personel Başkanlığına gönderilecektir.

2) Yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarına tahsis edilen kontenjanlara akademik ve idari kadrolar olarak dağılımları yapıldıktan sonra bu dağılım sonuçlan kurumlar bazında Başkanlığınız tarafından manyetik ortamda Devlet Personel Başkanlığına gönderilecektir.

3) Akademik kadrolara yapılacak atamalarla ilgili olarak Başbakanlığın 2003/42 sayılı Genelgesinde belirtilen hususlara uyulmaya devam edilecektir.

4)Atama izinlerinin belirlenen sayılar dahilinde izlenebilmesi amacıyla, ilgili aya ait yapılan açıktan ve naklen atamalara ilişkin sayılar; teşkilatı, sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi itibarıyla, izleyen ayın 15'ine kadar yüksek öğretim kurumlan ve üst kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığına gönderilecektir.

Gereğini önemle rica ederim.


Mehmet Alî ŞAHİN
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı

EKLER
EK-1 Liste (l sayfa)
bilai ist.dağ.Yök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber