Davutoğlu: Kırmızı bülten gerekiyorsa çıkarılır

Başbakan Davutoğlu, 14 Aralık soruşturmasına yönelik soruyu yanıtlarken, "Fethullah Gülen'le ...yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda ...bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Kırmızı bülten gerekiyorsa çıkarılır

Başbakan Davutoğlu, Çad Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu'na ilk olarak "14 Aralık" soruşturması soruldu.

Sürecin siyasi değil, hukuki olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Gülen'le ilgili de soruşturma ne gerektiriyorsa, mutlaka yargı onun gereğini yapacak" ifadesini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yargı bir süreçtir. Hukuk devletinde nasıl yürüyorsa öyle sürüyor. Maalesef bu konularda işin özünden çok bunu siyasi konu yapılarak istismar ediliyor. Tamamıyla mağdur olan bir grup adına şikayetle başlatılan bir süreç. Bu konuyla ilgili yürütülen birçok soruşturmamız.

Zamanı geldikçe bununla uygulanacak. Bir dönüm noktası olacak nitelikte bir davadan söz ediyoruz. Bir grup vatandaşımız tamamen temelsiz deliller üretilerek silahlı terör örgütü ilan edilip 17 ay haksız yere hapiste yattı 4 yıl önce. Bu şikyate de yargıya intikal etti.

Siyasi direktidle kısıtlayıcı bir faaliyet değil. Yürütülen süreç basın özgürlüğü ile alakalı değildir. Yargıda bu çalışmayı yürütülen, yetkililere söylemek isterim ki bu hukuki bir süreçtir. Yapılaması gereken ne ise yapılacaktır. Yargı sürecine herkes saygı gösterecek.

Savcı iddiananeyi hazırlar. Yorumlar sonradan yapılır. Suç işleyen birinin gazeteci ya da siyasetçi olaması o suçunun gereğinin yapılmamasını gerektirmez. Basın özgürlüğüne kaşrı bir tavır olursa da ona da karşı dururuz.

En ağır ifadelerle hükümete yönelik hakaretler de bulunuldu. Herhangi bir kısıtlama mı getirildi? Burada mesele basın özgürlüğü değil, bir grup vatandaşımzın mağduriyetinin sonucu.

Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber