Yargıtay'ın yeni üyelerine baraka oda verildi

Yargıtay'da, yeni seçilen 144 üye için tören düzenlendi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay'ın yeni üyelerine baraka oda verildi

Yargıtay'da, yeni seçilen 144 üye için tören düzenlendi.

Yargıtay Konferans Salonu'ndaki törende, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başsavcı Hasan Erbil, Yargıtay Başkanvekili Seyit Çavdar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi ve Yargıtay Genel Sekreteri Erkan Öztürk, yeni üyelere görevlerinde başarılar diledi.

Yargıtay'ın bina sorununa da değinen Alkan, şunları söyledi:

"Üye seçildikten sonra yüksek mahkemenin saygınlığına yakışır fiziki ortamlarda karşılamak ve çalışma koşullarının da buna uygun olmasını isterdik ancak ani gelişen olaylar ve bizim dışımızda gerçekleşen olaylarla bunu sağlayamadık. Bu konuda sizlere bir özür borcumuzun olduğunun farkındayım. Eldeki imkanlarla mümkün olanı yerine getirme çabası içindeyiz. Hepinize ancak geçici olarak birer oda tahsis edebildik. Adresinizin belli olması için odacıklar, baraka da diyebiliriz, kusura bakmayın, ancak bu aşamada bunu gerçekleştirebildik. Ama ileride inşallah sizlere yüksek mahkemenin saygınlığına yakışır odalar tefriş ederek, emrinize hazır tutmaya çalışacağız."

Yargıtay Genel Sekreteri Erkan Öztürk de yeni üyelere idari konularda bilgiler verdi. Yargıtay'ın mevcut 5 ayrı binada hizmet verdiğini, bina sorununun devam ettiğini anlatan Öztürk, "Bir Yargıtay üyesinin oturacağı standartlarda bir yer değil ama geçici olarak odaları öngördük. İleride daha iyi odalar sunacağız" dedi. Öztürk, yeni üyeler için hukuk ve ceza daireleri ek binalarının zemin katlarında geçici odalar oluşturduklarını belirtti.

Yeni üyelerin oda sorunu

Yargıtay'a yeni seçilen üyelerden olan Abbas Özden, "Yeni odalar baraka gibi dediniz. Bu odalarda ne kadar kalacağımıza ilişkin süre verebilir misiniz?" diye sordu.

Genel Sekreter Erkan Öztürk'ün, "Üzerinde çalışıyoruz, süre veremiyoruz" demesi üzerine Özden, "O zaman biz hallederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber