Türk Erasmus'una bir yıl kaldı

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelilere, eğitimlerinin bir bölümünü başka bir kurumda sürdürme fırsatı tanıyan AB'nin Erasmus programı benzeri bir uygulama, Türkiye'de de başlayacak

Türkiye'deki üniversiteler arasında, 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde, AB genel eğitim programı Erasmus benzeri bir uygulamanın başlayacağı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Barkana, YÖK tarafından kabul edilerek 31 Martta yayınlanan yönetmeliğe göre, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında Türkiye'deki üniversiteler arasında öğrenci değişim programının uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Öğrencilerin başarı ve yabancı dil durumları ile mülakat sonuçlarına göre bir veya iki yarı yıl Türkiye'de bulunan herhangi bir üniversitede eğitim göreceğini ifade eden Prof. Dr. Barkana, "Bu, AB genel eğitim programı olan ve Avrupa'da karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimini sağlayan, ülkelerdeki çalışmaların, alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunan Erasmus benzeri bir program" dedi.

UZMANLAŞMA ALANLARI DİKKATE ALINACAK

Öğrencilerin, eğitimlerinin bir bölümünü başka bir eğitim kurumunda sürdüreceklerini kaydeden Barkana, şunları söyledi: "Üniversiteler arasında ikili anlaşmalar yapılacak, öğrencilerin aldıkları dersler kendi üniversitelerinin sistemine transfer edilecek. Bu program, öğrencilerin, uzmanlaşma alanlarına göre meslek derslerini farklı bir açıdan görmelerini sağlayacak."

Prof. Dr. Barkana, öğrencilerin yeni bir sosyal ortama geçerek farklı sosyal ve kültürel deneyim kazanacaklarını, öğrencilerin gidecekleri üniversitelerin öğrencileriyle dostluk ilişkileri kuracağını, çevresini genişleteceğini bildirdi. Öğrencilerin, bu programa katılmasının, dönem sonu notlarının belirlendiği transkripte yansıyacağını belirten Prof. Dr. Barkana, "AÜ, birçok öğrenci tarafından tercih edilen bir üniversite. Bu çerçevede AÜ'ye diğer üniversitelerden pek çok öğrencinin geleceğini düşünüyorum" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber