Bakan Akdağ: 6 çocuğum var, ama ben de korunuyorum

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir süre önce "toplumun yaşlanacağı" gerekçesiyle doğum kontrolü ve aile planlaması gibi tanımların artık rafa kalktığını söylemişti.

Bu açıklamasına sağlık ve kadın dernekleri büyük tepki gösterdi. Kabinenin en kalabalık aileli bakanı Akdağ'a, nüfus planlamasına karşı olduğu ve sosyolojik gerçekleri gözden kaçırdığına dair eleştiriler yöneltildi. Eleştiriler, Recep Akdağ'ın altı çocuklu oluşuna kadar dayandı. Konuya ilişkin Tempo'nun sorularını yanıtlayan Recep Akdağ, aile planlamasına karşı olmadığını söylerken, altı çocuğunun kendi kişisel tercihi olduğunu, kimseye de "Altı çocuk yapın" demediğini belirtti. Akdağ, söyleşi boyunca sayısal istatistikler vererek, düşüncelerini desteklemeye çalışırken, özel yaşamından ve ailesinden örnekler verdi. Biz kimseye "Altı çocuk sahibi olun demiyoruz" dilen Bakan Akdağ, Tampo'nun son sayısındaki röportajda şunları söyledi:

"Eğitimsizler, ortalama üç-dört çocuk yapıyorsa, eğitimliler de yarın öbür gün bir tane ortalama çocuk yaparsa, ülke geleceği açısından bu iyi mi olur sizce? Bu sorunun cevabını birileri bana vermeli. Benim vurgulamaya çalıştığım husus odur. Ben hekimim, kendi ailemde birtakım korunma tedbirlerine başvurdum. Tabiidir bu. Yani altı çocuğum var ama korunma tedbirlerine başvurmazsanız, insanın 10 tane de çocuğu olabilir, 15 tane de. Dolayısıyla o, benim kendi kişisel tercihimdir. Benim eşimle birlikte yaptığım kişisel tercihi, birilerinin olumsuz yorumlaması bence yanlış. Ben, çocuklarımı iyi yetiştirdiğime, iyi yetiştirmeye çalıştığıma da inanıyorum."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber