Paşa'nın telefonunu dinleyenler kim?

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay, Taşkesen Paşa'nın telefonlarının Genelkurmay İstihbaratı tarafından dinlenmediğini açıkladı ama "Kim dinledi" sorusu ortada duruyor.

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen'in sürpriz bir şekilde hem TSK, hem de parlak görevinden ayrılma kararı başkentte '30 Ağustos' öncesi esrarengiz soru işaretleri bırakan bir dizi olayın yaşandığını ortaya çıkardı. Kamuoyu bir kaç gündür istifanın medyatik detaylarına ve Paşa'nın özel hayatıyla ilgili detaylara yoğunlaştı.

Telekulak şüphesi

Ancak TSK ve Ankara koridorlarında asıl merak uyandıran Paşa'nın özel hayatı değil, istifaya giden süreçte karanlık kalan noktalar ile Genelkurmay'da üst düzey komuta kademesinin esrarengiz bir "telekulak" sorunuyla karşı karşıya olduğu şüphesi. Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı yazılı açıklamayla Kara Harp Okulu Komutanı Reha Taşkesen'in telefonlarını dinlenmesinin hem imkân hem de yetki açısından söz konusu olmadığının bildirmesiyle karanlıkta kalan en önemli soru şu oldu: Peki o zaman gelen içinde ses kayıt detaylarının olduğu iddia edilen ihbar dosyası paralelinde Taşkesen Paşa'nın telefonlarını kim dinledi ve kim bu raporu hazırladı?

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber