Genel müdürden hemşehri kıyağı!

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Tokel'in onayıyla, Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları, Belçika'daki "Yozgatlılar Gecesi"nde sahne aldı

Yozgatlı olan ve 2002 seçimlerinde AKP'den Yozgat Milletvekili adayı olarak gösterilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, hemşehrilerine hizmette sınır tanımıyor. Söz ile müziği kendisine ait Ak Türkü adlı parçayı AKP'ye seçim müziği olarak besteleyen Tokel için "Yozgat" deyince akan sular adeta duruyor.

Tokel'in hemşehri aşkı, örneği olmayan bir uygulamanın altına da imza atmasına yol açtı. Tokel, geçtiğimiz aylarda Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun 4 sanatçısını Belçika'ya gönderdi. Ancak bu ne Belçika'daki tüm Türkleri kapsayan bir organizasyon, ne de resmi bir toplantıydı. Tokel'in onayıyla Brüksel'e giden sanatçılar Brüksel'deki Yozgatlılar Gecesi'nde sahne aldı. AKP'li Yozgat Belediyesi'nin 14-15 Temmuz'da gerçekleştireceği "sünnet şöleninde" yine koro sanatçıları görev alacak.

CHP'li Berhan Şimşek konuyu bir soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Koç'a, Belçika'daki Yozgatlılar Gecesi için sanatçı görevlendirmesi yapılıp yapılmadığını, yapıldı ise bunun Bakanlığa maliyetinin ne olduğunu sordu.

Bakan Koç, Nahide Tokgöz, Sıtkı Akın, Savaş Akbıyık ve Bünyamin Bülbül adlı koro sanatçılarının Belçika'ya gönderildiğini doğruladı. Koç, sanatçıların uçak konaklama ve harcırahları dahil tüm masraflarının, organizasyonu gerçekleştirenlerce karşılandığını belirtti.

Koroya "AKP akordu"

Yozgatlılara ve AKP'ye hizmette sınır tanımayan Tokel'e, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni Devlet Koroları ve Toplulukları yönetmeliği ile koro ve toplulukların görev alacakları organizasyonların belirlenmesinden, sanatçıların disiplinin sağlanmasına ve hangi sanatçının hangi koroda yer alacağına kadar pek çok konuda yeni bir dizi yetki tanındı. Yeni yönetmelikle Tokel'e, uygulamalarına karşı çıkan koro sanatçılarını ilden ile sürme yetkisi de verildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber