Bodrum'da belediyelere rüşvet operasyonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Bodrum, Yalıkavak ve Konacık belediyelerinde bugün, jandarma ve emniyetin ortaklaşa başlattığı rüşvet operasyonunda 45 kişi gözaltına alındı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Berkant Karakaya'nın talimatıyla bir yıldır sürdürülen incelemenin arkasından başlatılan ?Halikarnas Operasyonu'nda, üç belediyede, rüşvet karşılığı villa ve otellere imar izinleri verildiği, araç satın alımları sırasında yolsuzluk yapıldığı ve sağlanan çıkarların parasal değerinin 50 milyon YTL'nin üzerinde olduğu iddia edildi.

Bodrum Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Alkaya'nın başkanlığında yapılan ve 60 jandarmayla 20 polisin katıldığı Halikarnas Operasyonu, bu sabah, çalışma saatiyle birlikte, üç belediyede, eş zamanlı olarak başlatıldı. Bodrum, Yalıkavak ve Konacık belediyelerinde yapılan operasyonlarda fen işleri, zabıta, imar, yazı işleri ve muhasebe servislerinde görevli yaklaşık 35 işçi ve memurla birlikte, rüşvet verdiği iddia eden 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcısı Berkant Karakaya'nın arama talimatı çıkarttığı 14 kişinin mekanlarında bulunamadığı ve aranmalarına devam edildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan 12 müfettiş, jandarma görevlileriyle birlikte imar, fen ve muhasebe servislerinde başlattığı incelemelerde belediyelere alınan nakit bağışlar, hediye edilen araçlar, rüşvet karşılığı usulsüz verilen imar izinleri, demirbaş listeleri, belediyelerin mülklerinde yapılan kiralama ihaleleri, araç alımları, adı rüşvet iddialarına karışan belediye çalışanlarının bankalarındaki hesapları ve son bir yılda verilen yaklaşık yedi bine yakın imar ve ruhsat izinlerini incelemeye başladı.

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan ve Konacık Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun'un iddialarla ilgilerinin olmadığı öğrenildi.

Başsavcı Karakaya bugün öğle saatlerinden Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'a konuyla ilgili bilgi verdi.

Gözaltındakilerin, öğleden sonra, üçer-beşer kişilik gruplar halinde adliyeye getirilerek, Başsavcı Karakaya tarafından ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber