TOKİ'den konut isteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un gecekondu semtlerinden biri olan Maksutefendi Mahallesi sakinleri mahallelerine TOKİ'den depreme dayanıklı, uzun vadeli konutlar yapmasını istediler...

Erzurum'un en eski gecekondu yerleşim merkezlerinden birisi olan Maksutefendi Mahalllesi sakinleri, Toplu Konut İdaresi'nin(TOKİ) mahallelerinde konut yapmasını istiyor. Mahalle Muhtarı Burhanettin Atmaca, belediye ve TOKİ yetkililerinden ilgi beklediklerini söyledi.

Erzurum- Ağrı Karayolunun 5. kilometresi üzerinde yer alan ve yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı 900 haneli Maksutefendi Mahallesi sakinleri, daha çağdaş ve modern binalarda oturmak istiyor. Mahallelerine TOKİ'nin arsa karşılığında ya da Milli Emlak'a ait arazi üzerinde konut yaptırılmasını isteyen semt sakinleri bu konuda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler olmak üzere yetkililerin ve siyasilerin ilgisini bekliyor.

Ağrı, Kars, Ardahan ile Ortaasya ve Ortadoğu ülkelerinden gelip Erzurum üzerinden transit geçiş yapanların şehre girişte ilk karşılaştığı yerleşim biriminin Maksutefendi Mahallesi olduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı Burhanettin Atmaca, mevcut haliyle çirkin görünüm arz eden semtlerinin çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulmasının gerektiğini belirtti.

Depreme dayanalıklı, uzun vadeli TOKİ konutlarının mahallelerine yaptırılması halinde hem vatandaşların hem de devletin alt yapı sorunun önemli ölçüde halledileceğine vurgu yapan Atmaca, sağlıklı ve sağlam konutlarda yaşamak istediklerini dile getirdi.

Yoksul vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği Maksutefendi Mahallesi'ne TOKİ konutlarının yaptırılması için yetkililere gerekli bütün kolaylığı sağlayacaklarına dikkat çeken Muhtar Atmaca, "Erzurum'un vitirini konumundaki mahallemize TOKİ'nin konut yaptırmasını istiyoruz. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Küçükler'in yardım ve desteğini bekliyoruz. İnsanca, temiz, sağlıklı konutlarda yaşamak ve gecekondulardan kurtulmak istiyoruz. Bu sayede belki mahallemize lise binası da yapılır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber