Öğretmen adayları ve Gıda Bakanlığı'ndan atama bekleyenler Meclis'te

Atanamayan öğretmenler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda atama bekleyenler heyeti TBMM'yi ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2014 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen adayları ve Gıda Bakanlığı'ndan atama bekleyenler Meclis'te

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Parlamento'nun yürütmeye verdiği 119 bin öğretmen, 20 bin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık kadrosu olduğunu belirterek, "Bu insanlar, yeni kadro verilsin istemiyor, boş olan kadrolara atama yapılmasını istiyorlar. VİP torpil listesi istemiyorlar" dedi.

Vural, atanamayan öğretmenler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda atama bekleyen heyeti kabul etti.

Parlamento'nun yürütmeye verdiği 119 bin öğretmen, 20 bin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık kadrosu olduğunu belirten Vural, "Millet bu kadroları vermiş de AKP bu kadrolara niye bu insanlarımızı almıyor? Kadro boş, bu kadroyu boş tutacaksanız, niye millette bu yetkiyi aldınız? Yazık, günah değil mi?" diye sordu.

Vural, mezun olanların mezun oldukları alanların dışındaki sektörlerde çalıştıklarını belirterek, bu insanların, yeni kadro verilsin istemediklerini, boş olan kadrolara atama yapılmasını istediklerini bildirdi. Vural, "Üniversite açmakla övünüyoruz ama onların geleceğini inşa edeceği bir istihdam politikası oluşturamıyoruz. 310 bin atama bekleyen öğretmen var. Yeni eğitim fakültesi açarak bu insanları işsiz bırakmanın ne faydası var?" dedi.

Türkiye'ye insan gücü planlaması gerektiğine işaret eden Vural, "Bu arkadaşlar milletin verdiği kadrolara atama bekliyorlar, VİP torpil listesi istemiyorlar, 'hamili kart yakınımdır' istemiyorlar. KPSS'ye girmişler, sadece bu kadrolara atanmak istiyorlar. Söz verip de mağdur ettiğiniz bu insanların dili, sesi, kulağı olun" sözlerini sarfetti.

Vural, bu öğretmen adaylarına AK Parti'nin kapılarının kapalı olduğunu iddia ederek, "Ey Sayın Başbakan, bunların derdini dinleyin, bunlar Suriyeli değil, Türk vatandaşı. Bu randevu talebini açıkca buradan söylüyorum. Bu öğretmen ve mühendis kardeşlerimizi Türkiye'yi yöneten bir partinin genel merkezi, bakanları kabul etmiyor, randevu vermiyorlar. Sayın Başbakan, bu kardeşlerimizin sadece ekmek derdini dinleyin, bırakın siyaseti bir tarafa" dedi.

Heyette yer alan ziraat mühendisi bir kişinin garsonluk yaptığını belirtmesi üzerine Vural, "Bu zulüm değil midir? Su ürünleri mühendisi mesleğini yapmak istiyor ama başka işlerde çalışıyor. 39 bin ücretli öğretmen var, köle, böyle bir rezalet olamaz. Ama asıl rezalet, bunları gözleri olup da görmeyenler, kulakları olup da duymayanlardır. Hiç olmazsa bunların derdine, eğitimine saygı gösterin" diye konuştu.

Heyette yer alan Aslıhan Bademci ise "Bizler ataması yapılmayan kişiler değiliz, atama bekleyen öğretmenleriz. Ataması yapılmayan deyince, bu, bizim yetersizliğimiz gibi algılanıyor. Bu tanımdan muzdaribiz" dedi.

Çok farklı mesleklerden kişilerin ücretli öğretmenlik yaptığını belirten Bademci, "Bizler eğitimlerini alan, donanımlı insanlarız ama bizim intihar eden arkadaşımız var, öğretmen, 24 yaşında. 24 yaşında bir insanı buraya getiren sebepler neler olabilir?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber