TBMM'den vekillere ve çocuklarına tedavi ve ilaç ayrıcalığı iddialarına yanıt

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, bazı basın-yayın organlarında yer alan "Milletvekillerine tedavi ve ilaç ayrıcalığı" haberleri üzerine bir açıklama yaptı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, "TBMM üyelerinin ödenek, yolluk ve emekliliklerini düzenleyen 2671 sayılı kanuna göre, TBMM üyelerinin tedavi giderleri Başkanlık Divanı tarafından düzenlenmiştir" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceki ilaç ödemelerindeki uygulamalarda kalem ve doz sınırlaması yok iken TBMM tedavi yönetmeliklerinde 2004 yılında yapılan yeni düzenlemeler ile kalem ve doz sınırlaması getirilmiş ve bu yolla sadece ilaç ödemelerinde yıllık 2 milyon 200 bin YTL civarında tasarruf sağlanmıştı. Yurt dışı tedavilerinde hiçbir ayrıcalık söz konusu değildir. milletvekillerine de diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi sağlık kurulu raporlarında belirtilen tedavi sürelerine aynen uyulmaktadır. Harcırah konusunda ise 6245 sayılı kanun memur için de milletvekili için de aynıdır."

Açıklamada, milletvekili çocuklarına ayrıcalık yapılmadığı belirtilirken, "Milletvekili çocuklarına 25 yaşına kadar şartsız ve sınırsız sağlık güvencesi konusu ise 21.4.2005 tarihli kanun değişikliğiyle evli olmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuyla işbirliği bulunmayan bütün memur (kamu çalışanı) çocukları için uygulama ne ise milletvekili çocukları için de aynıdır. Bu konularda farklı bir uygulama söz konusu değildir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber