Bursa-Ankara kara yolu trafiğe kapandı

Bursa-Ankara yolunun İnegöl Mezitler mevkii yoğun kar yağışı ve TIR'ların kayması neticesinde kapandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2014 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa-Ankara kara yolu trafiğe kapandı

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, İnegöl Mezit Boğazı ve Umitalan'da ulaşımı etkiledi. Tipi şeklindeki kar sebebiyle özellikle Mezit Boğazı'nda Güneykestane rampaları uzun süre kapandı. Karayolları ekiplerinin iş makineleri araç kuyruğu sebebiyle uzun süre kapanan yola müdahale edemedi. Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, hem Bursa'dan Ankara istikametine, hem de Ankara'dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini uyardı. Ankara istikametine gitmek isteyen TIR'ların zincirsiz seyrine müsaade edilmedi.

Yol açma çalışmaları sırasında Osmaniye köyü civarında uzun araç konvoyu oluştu. Yaklaşık 3 saat ulaşıma kapanan Güneykestane rampaları, Karayolları ekipleri ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekiplerinin gayretiyle ulaşıma açıldı. Yolun açılmasının ardından zincirli araçlara kontrollü olarak geçiş izni verildi. Zincirsiz araçlar ise geri çevrildi.

Balıkesir'de ulaşım aksıyor

Balıkesir'de öğlen başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı.

İstanbul'u Ege bölgesine bağlayan Balıkesir-İzmir karayolunda yağış nedeniyle ulaşım durdu. Ekipler, Çanakçı mevkisinde yolu açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Yolda kalan sürücüler ise çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

Bu arada, Balıkesir'i Bigadiç ve Sındırgı ilçelerine bağlayan yolun Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi yakınındaki bölümünde trafik kontrollü ve güçlükle sağlanıyor.

Afyonkarahisar-Kütahya karayolu ulaşıma kapandı

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışı, Afyonkarahisar ile Kütahya arasındaki karayolunun bazı kesimlerinde etkili oluyor. Bu nedenle kapanan yolun yeniden trafiğe açılması için görevliler tarafından çalışma başlatıldı.

Yolun, Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya beldesi kesiminde araçları durduran polis ekipleri, sürücülerine geçiş izni vermiyor. Sürücü ve yolcular da yolun açılmasını bekliyor.

Yağış nedeniyle yolda çok sayıda hasarlı kaza yaşandığı öğrenildi.

Çanakkale'de kar yağışı

Çanakkale'de, gece başlayan ve sabah hızını artıran kar yağışı, karayolu ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış nedeniyle kayganlaşan yollar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Şehir içi ve şehirler arası yollarda çok sayıda hasarlı kaza yaşanırken polis ekipleri sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyarıyor.

Çanakkale-Bursa karayolunun Suluca köyü mevkisindeki rampada ise ulaşım, buzlanma nedeniyle kontrollü sağlanıyor. Bu mevkide yolun kayganlaşması yüzünden bariyerlere çarpan araçlar, çekicilerle kaldırıldı.

Kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklar ise yoğun yağıştan ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, bu yolları açmak için çalışma başlattı.

Öte yandan, kar ve buzlanma nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapatılan Manisa-İzmir karayolu, Sabuncubeli bölgesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince kar temizleme ve tuzlama çalışmasının ardından kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

Kayan tır ulaşımı aksattı

Kentte etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kastamonu-İnebolu karayolunun Çuha Doruğu Geçidinde ulaşım zaman zaman aksadı.

Kastamonu yönüne gitmekte olan bir tırın kayması sonucu ise yol tamamen kapandı, uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık bir saat boyunca trafik akışı sağlanamayan yol, tırın Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla kurtarılmasının ardından ulaşıma açıldı.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı yolda ekiplerin kar mücadelesi sürüyor.

Bursa-Ankara karayolu 2 saat ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bursa-Ankara karayolunda, bir tırın kayması nedeniyle tek yönlü olarak yaklaşık iki saat ulaşım sağlanamadı.

Karayolunun Ankara'ya gidiş yönünde, İnegöl ilçesi Mezitler mevkisinde bir tır, yoğun kar yağışı nedeniyle yoldan çıktı. Bu nedenle yolun söz konusu istikametinde ulaşım durdu.

Yaklaşık iki saat kapalı kalan yol, tırın çekiciyle bulunduğu yerden kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Çalışmalar sırasında 4 kilometreye yakın araç kuyruğu oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber