MEB'den değerler eğitimine ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı: "Gazete haberinde geçen konular hazırlanan metinlerin tamamını yansıtmamakta, içerisinden bazı ifadeler seçilerek, haber yapıldığı anlaşılmaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2015 15:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'den değerler eğitimine ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "eğitimde yeni değerler" manşetiyle yayınlanan haberde geçen konuların hazırlanan metinlerin tamamını yansıtmadığı, metinden bazı ifadelerin seçilerek, haber yapıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, "Eğitimde Yeni Değerler" manşetiyle bir haber yayınlandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında, toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında öğrencilerin toplumsal hayata hazırlanması ve başarılarının artırılması amacıyla değerler eğitimine yönelik bir protokol imzalandığı belirtildi.

Protokol kapsamında valiliklerin yetkisi ve kontrolünde verilecek değerler eğitimi seminerlerinin konuları ve alt başlıkları bir komisyon marifetiyle belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Protokol kapsamında yapılan çalışmalar tamamen gönüllülük esasına dayanan ve gönüllülerin katılacağı bir seminer çalışması şeklinde yürütülmektedir.

Seminere konu metinler 7 kişilik bir komisyon tarafından incelenmiş ve metinlerin seminer şeklinde verilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Gazete haberinde geçen konular hazırlanan metinlerin tamamını yansıtmamakta, içerisinden bazı ifadeler seçilerek haber yapıldığı anlaşılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber