Kapıyı açtım böcekçiler telefonun orada uğraşıyorlardı

Prize böcek yerleştirip Erdoğan'ı dinleyen çeteye yönelik 'casusluk' davasının ilk duruşmasında sanık Seyit Saydam, yurtdışına kaçan böcek ekibini teşhis etti: "Söğütözü'nde arabaya bindiler. Ellerinde birer çanta vardı. Aramam bitince ofis kapısını açtım. Telefonun orada uğraşıyorlardı"

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ocak 2015 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapıyı açtım böcekçiler telefonun orada uğraşıyorlardı

Osman Özgan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakanlığı döneminde 'casus böcek'lerle dinlediği belirtilen çetenin yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı. Erdoğan'ı Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'a 'böcek' yerleştirerek dinlemekle suçlanan 13 zanlıdan 8'i Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan, suç tarihleri olan Kasım-Aralık 2011 arası Başbakanlık Koruma Dairesi Güvenlik Sistemleri Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Seyit Saydam'ın söyledikleri duruşmaya damgasını vurdu.

ARABAYA 3 KİŞİ BİNDİ

Davanın firari sanıklarından Serhat Demir'in, Kasım 2011'de arama-taramada kullanılan HAWK cihazını alarak gelmesini istediğini belirten Saydam, "Söğütözü'nde arabaya 3 kişi bindi. Gençlerin elinde birer çanta vardı. Yaşlı olan öne oturdu. Bu 3 kişiyle birlikte önce AK Parti Genel Merkezi'ne, ardından Keçiören'deki ikamete gittik. Demir'in söylemesiyle ofislerden birine geçtim, 35-40 dakika arama tarama çalışması yaptım. Çalışmam bitince diğer ofisin kapısını açtım. Amirler ayakta duruyordu, diğer iki genç telefonun orada uğraşıyorlardı" dedi.

O EKİBİ TEŞHİS ETTİ

Arama yaptıklarına ilişkin tutanak tutmadıklarını söyleyen Saydam, Söğütözü'nde arabaya binen kişilere ilişkin, "Ne iş yaptıkları konusunda hiçbir şey söylenmedi" dedi. HAWK cihazı eğitimi almamasına rağmen nasıl arama-tarama yaptığının sorulması üzerine Saydam, "Aşırı yüksek ses çıkarsa, Serhat Demir'e haber verecektik" diye konuştu. Savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, dosyadaki fotoğraflar üzerinden Saydam'a Söğütözü'nde otomobile binen kişileri teşhis etmesini istedi. Saydam, fotoğraflardan Sedat Zavar, İlker Usta ve Enes Çiğci'yi teşhis etti. Bu 3 isim de sanıklar Serhat Demir ve Ali Özdoğan ile birlikte yurtdışına kaçtıkları için henüz yakalanamadı. Mahkeme, firari 5 kişi hakkında yakalama kararının devamına hükmederken, bir sonraki celseyi 4 Şubat 2015 tarihine erteledi.

Gülen'i tanımadı

Suç tarihinde Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda Emniyet Müdürü olan Ahmet Türer, sanıklardan Serhat Demir'i dönemin Koruma Müdürü Zeki Bulut'a referans olarak kendisinin sunduğunu aktardı. Türer, Bulut'un da Demir'i Mehmet Yüksel'e tavsiye ettiğini ifade etti. Böcek konulmasıyla ilgisinin bulunmadığını iddia eden Türer'e, ABD'de Fethullah Gülen'in yardımcısı Sinan Dursun'la irtibatı olup olmadığı soruldu. Dursun'un Emniyet teşkilatında görev yaptıktan sonra işadamlığına başladığını kaydeden Türer, Dursun'u ABD'den tanıdığını aktardı. Dursun'un Gülen'le ilişkili olduğunu bilmediğini iddia eden Türer, kendisinin de Gülen'le görüşmediğini ileri sürdü. Serhat Demir'in bacanağı ve alt komşusu olduğunu, bu sebeple görüştüklerini ifade eden Türer, böcekler bulunduğunda Demir ile apar-topar Ankara'da görüştüğüne ilişkin HTS verilerini ise kabul etmedi: "Telefonlarımdan biri oğlumdaydı. Buluşmuşlar, sinemaya gitmişler..."

Erdoğan müdahil

'Böcek' davasında mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'nın 'müdahillik' taleplerini kabul etti. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığından, 2011 ve 2012'de Başbakanlık Konutu ile Erdoğan'ın çalıştığı diğer yerlerde rutin ve habersiz aramaları gösteren çizelgelerin istenmesine hükmeden mahkeme, sanıklardan Zeki Bulut'un görev-izin çizelgesinin de talep edilmesine karar verdi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Mustafa Varank ile dosyadaki olaylardan haberi olduğu değerlendirilen MİT görevlileri ve polislerin de arasında bulunduğu 15 kişinin 'tanık' olarak dinlenmesi için çağrı kağıdı çıkarılmasını kararlaştıran mahkeme ayrıca, davanın sanıklarından dönemin TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın MİT'e yaptığı ziyaretlerin dökümünün Teşkilat'tan istenmesine hükmetti. Bunun yanında, Hasan Palaz'ın ifadesinde belirttiği, "MİT ile BİLGEM arasında 2011-2012'de çeşitli projeler yapıldı" iddiası da araştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber