Erdoğan: Hastanelerde sınırsız tetkik gibi suistimaller oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2006 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve yeşil kartlıların da artık serbest eczanelerden ilaçlarını alabildiklerini ve istedikleri hastanede tedavi olabildiklerini belirterek, ''Ancak bazı suiistimaller var, nedir o? Sınırsız tetkikler yapılıyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Iğdır İl Kongresi'ndeki konuşmasında, eğitim ve sağlık alanında yaptıkları çalışmalara da değindi. Salonda SSK'lı ve yeşil kartlı olanların parmağını kaldırmasını isteyen Erdoğan, ''İlaçlarınızı artık serbest eczanelerden alabiliyor musunuz?'' diye sordu. SSK ve yeşil kartlıların ilaçlarını serbest eczanelerden alabildiklerini ve istedikleri hastanede tedavi olabildiklerini söyledi.

Ancak bu konuda bazı suiistimaller olduğunu, sınırsız tetkikler yapıldığını, bazı kişilerin ''hastaneye gelmişken bir tomografi çektirelim, MR çektirelim bir de şu ilacı alalım, doktor şu ilacı da yaz'' dediklerini belirten Başbakan Erdoğan, ''Evler bakıyorsunuz ilaç çöplüğüne dönüyor, yazıktır, günahtır. Bunda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır'' diye konuştu.

''AK PARTİ'Yİ MİLLET KURDU''

AK Parti'yi milletin kurduğunu belirten Başbakan Erdoğan, yolsuzluğun başını alıp gittiği, Türkiye'de imtiyazlı sınıfların çıkmaya başladığı bir dönemde milletin karar verdiğini ve AK Parti'yi iktidara getirdiğini ifade etti.

Gece gündüz çalıştıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, partililerden bu çalışmaları en ücra köylere kadar duyurmalarını istedi. Erdoğan, partililere, ''Siz bizim elimiz, gören gözümüz, duyan kulağımız olacaksınız'' diye seslendi.

AK Parti'nin medeniyet, değişim ve gelişim demek olduğunu belirten Erdoğan, bununla beraber değişerek geliştiklerini, ama bazılarının bu süreci anlamak istemediklerini ifade etti.

Ertelenen 4 kongrenin dışında Iğdır Kongresi ile il kongrelerini bitirdiklerini anlatan Erdoğan, 11 Kasım 2006'da büyük kongreyi yapacaklarını ve 2007'deki genel seçimlere hazırlanacaklarını kaydetti.

İl kongreleriyle birlikte yoğun açılışlar yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte Türkiye'yi dolaştıklarını ifade etti.

Eğitim alanında öğrencilere belirli yardımlar yaptıklarını belirten Erdoğan, parayı annelere verdiklerini kaydederek, ''Babalar kızmıyorsunuz değil mi? Babalar kızmıyorsa doğrusunu yapıyoruz demek ki'' diye konuştu.

Bazılarının ''bu iktidar IMF'nin elinde'' dediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, IMF ile birlikte yola çıkmadıklarını, Türkiye'nin yıllar önce IMF'nin kurucu ortaklarından biri olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 23.4 milyar dolar olduğunu şu anda ise bu rakamın 11 milyar dolara düştüğünü hatırlatan Erdoğan, ''Yolsuzluklar devam etseydi bunları ödeyebilir miydik'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber