İki günde 14 şehit

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 05:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERUH İlçesi'ne bağlı Dağdöşü Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, önceki gün saat 22.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Çatışmada 7'si asker, 1'i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgeye Şirvan, Eruh, Pervari ve Siirt'ten takviye timler sevk edildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Çatışmada, Mersin doğumlu jandarma komando çavuş Yalçın Duman, İzmir-Ödemiş doğumlu jandarma komando onbaşı Kamil Alkan, Konya doğumlu jandarma komando er Orçun Yaldır, Tekirdağ-Şarköy doğumlu jandarma komando er Emrah Öztürk, İzmir-Kemalpaşa doğumlu jandarma komando er Mustafa Akmansoy, Tunceli doğumlu jandarma komando er Erdal Güneş, Ankara-Polatlı doğumlu piyade komando er Sedat Akça ve Siirt doğumlu geçici köy korucusu Osman Sarın şehit oldu. Siirt'te düzenlenen askeri törenin ardından şehit 7 er ve erbaşın cenazeleri memleketlerine gönderildi. Törene gazeteciler alınmadı.

Şehit Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy'un ölüm haberi, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ulucak Beldesi'ndeki evine ateş gibi düştü. Acılı baba Veli Akmansoy, geçen yıl bugün oğluna düğün yaptığını söyleyerek, ?Cuma görüşmüştük, 3 günlüğüne göreve gideceklerini söylemişti? diye konuştu. Şehit jandarma komando er Orçun Yaldır'ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak'ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin'de şehit olduğu öğrenildi.

VAN ÖZALP'TA BİR POLİS ŞEHİT

Yürekleri yakan bir acı haber de Van'ın Özalp İlçesi'nden geldi. İlçenin girişindeki polis noktasına dün gece 22.00 sıralarında teröristlerce ateş açıldı. Polis memuru Serdar Özkılınç şehit oldu. Bingöl'ün Genç İlçesi'nde de Yazkonağı Köyü'ndeki jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda bir uzman çavuş yaralandı.

?Ciğerimiz yandı, Allah da onlarınkini yaksın'

ŞEHİT Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman'ın Mersin Hal Mahallesi'nde Türk Bayrağı asılı evde yaşayan annesi Gülsüm Duman, oğlunun şehit olduğu haberini eve gelen askerlerden aldığını söyledi. Duman, ?Bizim ciğerimiz yandı, Allah da onlarınkini yaksın. Allah da onların ocağını söndürsün, onların da ciğerleri sızlasın'' diye konuştu. Baba Şahin Duman ise, bir kızı ve oğlu olduğunu belirterek, ?Tek oğlum vardı. Onu da kaybettim? dedi. Oğlunun 45 gün kadar önce izne geldiğini söyleyen baba Duman, ?Eve geldiğimde kapıda askerleri gördüm. Haberi onlardan öğrendim. Askerliği 24 Kasım'da bitecekti. Şimdi ne desek boş'' ifadesini kullandı. Şehit erin kız kardeşi Elçin Duman ise, bir odaya kapanarak abisinin askerde çektirdiği fotoğrafa bakarak gözyaşı döktü.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber