Bir Bağ-Kur'lu nasıl komaya sokulur?

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek tansiyon rahatsızlığıyla hastaneye kaldırılan Bağ-Kur emeklisi 72 yaşındaki Ali Forlar'ı, "Yer yok" diye hiçbir devlet hastanesi kabul etmedi.

29 Haziran gecesi tansiyonu yükselen Forlar, Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Forlar, hastanede yer olmadığı gerekçesiyle sabah taburcu edildi. Kızı Nazire Erdurucan, Ankara'daki diğer devlet hastanelerini dolaştı, ancak hepsinden 'Yer yok' yanıtını alınca babasını Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne yatırdı. Burada beş gün tedavi gören Forlar düzelmeye başladı. Ancak Bağ-Kur yarısını ödediği halde beş günlük hastane faturası 900 YTL tutunca Forlar taburcu olmak zorunda kaldı. Akşam yeniden fenalaşınca bir kez daha Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü ancak alınmadı.

Erdurucan, babasını bu kez Özel Fatih Üniversitesi Hastanesi'ne yatırdı. İki damarı tıkalı olan Forlar, bir gün sonra bitkisel hayata girdi. Hastane masraflarının ilaç giderleri hariç günlük 700 YTL olduğunu ve Bağ-Kur'un bu masrafı ödemediğini öğrenen Erdurucan, kendisine verilen ekspertiz raporuyla Numune, Ankara ve Dışkapı'ya gitti. Ancak rapora bakan hastaneler, 'Beyin ölümü gerçekleşmiş' dedi. Erdurucan, Özel Fatih Üniversitesi Hastanesi'nin ise bu gerçeği sakladığını ve "Allahtan ümit kesilmez" diyerek babasını yoğun bakımda tutmaya devam ettiklerini öne sürdü. Hastane giderlerinin 7 bin YTL'ye ulaştığını söyleyen Erdurucan, yetkililerden yardım istedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber