Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'ye 5 madalya

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk öğrenciler, Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda kazandığı altın madalyadan sonra Matematik Olimpiyatı'nda da büyük başarılara imza attı.

10-16 Temmuz tarihlerinde Slovenya'nın Ljubljana şehrinde düzenlenen 47. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda (IMO 2006) milli takımı temsil eden öğrenciler, 4 gümüş, bir bronz madalya ve bir de mansiyon kazandı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Akademik Kurumu (TÜBİTAK) tarafından seçilen 6 kişilik Matematik Milli Takımı'nda yer alan öğrencilerden Hale Nur Kazaçeşme, Hasan Hüseyin Eruslu, Batuhan Karagöz ve Metehan Özsoy gümüş, Cafer Tayyar Yıldırım bronz madalya kazandı. Hale Nur Kazaçeşme, yarışmanın en başarılı kız öğrencisi seçildi. Ahmet Karabulak da mansiyona layık görüldü. İki öğrencisi gümüş madalya alan Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi Müdürü Sebahattin Kasap düşüncelerini şöyle dile getirdi: ?86 ülkeden 516 seçkin öğrencinin katıldığı Dünya Matematik Olimpiyatı'nda öğrencilerimizin elde ettiği başarı çok önemli. Okulumuz bugüne kadar ülkemize Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda 10 madalya kazandırmanın gururunu yaşıyor.?

2-11 Temmuz tarihleri arasında Güney Kore'de düzenlenen 38. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda da İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencisi Hande Boyacı, altın madalya kazanmıştı.

?Milli Takım'da yer alan öğrenciler ve ödülleri:

Gümüş: Hale Nur Kazaçeşme-Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi

Gümüş: Hasan Hüseyin Eruslu-Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi

Gümüş: Batuhan Karagöz-Ankara Fen Lisesi

Gümüş: Metehan Özsoy-Ankara Samanyolu Fen Lisesi

Bronz: Cafer Tayyar Yıldırım-Ankara Samanyolu Fen Lisesi

Mansiyon: Ahmet Karabulak-İzmir Fen Lisesi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber