CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Tuğcu

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, "Cumhurbaşkanlığı için en doğru aday Tuğcu. Hem saygın kişiliği, hem de kadın oluşu nedeniyle bu göreve uygun" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'yu cumhurbaşkanlığına aday gösterebileceklerini söyledi.

CHP, 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimi için, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gibi Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Tuğcu'nun ismi üzerinde duruyor.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesinden yana olduğunu söyleyen Özyürek, şöyle konuştu:

"Bu görevi iyi yapar"

"AKP, uzlaşma arayışı içinde değil. Ancak, uzlaşma arayışında olursa biz CHP olarak en doğru adayın Tuğcu olacağına inanıyoruz. Tuğcu hem saygın kişiliği, hem de kadın oluşu nedeniyle bu göreve uygun bir adaydır. Bu işi iyi yapar.

Biz erken seçim isteğimizden vazgeçmedik. Türkiye'nin bir an önce erken seçime gitmesi gerekiyor. Ancak, erken seçim de olsa sonrasında oluşacak parlamentoda uzlaşmaya gitmek gerekiyor.

Cumhurbaşkanını bir siyasi partinin belirleyip seçmesi cumhurbaşkanlığının tanımına uymaz. Cumhurbaşkanı ülke bütünlüğünü temsil ettiği için uzlaşmayla seçilmeli."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber