Bak postacı dolandırıyor

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DON skandalıyla gündeme gelen Anadolu Kamu-Sen Başkanı Mustafa Orhun'un peşine, alacaklıların ardından şimdi de PTT düştü. PTT, iç çamaşırcıdan, kuruyemişçiye ve çiçekçiye kadar çok sayıda esnafı dolandırdığı iddia edilen Orhun için idari soruşturma başlattı. PTT Teftiş Kurulu, görüşmek istediği sendikacıya ulaşamıyor.

Üyelerine promosyon olarak dağıtmak üzere aldığı 13 bin adet kadın iç çamaşırının parasını ödemediği için gündeme gelen Ömer Mustafa Orhun, Genel Mali Sekreter Murat Fırtına ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Erdem, PTT personeli olarak çalışıyor. Anadolu Kamu-Sen'in kurulmasıyla bu üç isim, PTT'den sendika temsilcisi olarak seçilerek yönetime girdi. Bu kişiler, Sendikalar Kanunu gereğince 2004 yılından beri ücretsiz izinli sayılıyor.

Personeliyle ilgili gazetelerde çıkan haberleri gören PTT, harekete geçti. PTT Teftiş Kurulu, üç çalışanı aleyhine ortaya atılan iddiaları incelemek için idari soruşturma başlattı. PTT müfettişleri, haklarındaki iddiaları sormak için sendikacılarla da görüşecek. Ancak PTT, bu üç personeline bir türlü ulaşamadı.

ÇAMAŞIRCIYI BULDULAR

Sendikaya kadın çamaşırı satan Sevgi Akbulak'la da görüşen PTT, çalışanlarının izini bulamadı. PTT, üç personeline ulaşana kadar sendika aleyhine iddialar ortaya atan kuruyemişçi, kırtasiye ve çiçekçi gibi esnafı dinleme kararı aldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber