Diş Sağlığı Merkezi'ne doğalgaz bağlanamayınca!

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ndeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, ısıtma sistemi hazır olmasına rağmen doğalgaz bağlanamadığından çalışanlar ve hastalar soğuktan üşüyor. Poliklinikler, çalışanların evden getirdiği elektrikli sobalarla ısıtılmaya çalışılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diş Sağlığı Merkezi'ne doğalgaz bağlanamayınca!

Subaşı Mahallesi'nde yaptırılan Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, geçen Mayıs ayında geçici kabulle hizmete girdi. 3 katlı, 20 polikliniğin bulunduğu merkezde, tavandan ısıtma sistemi mevcut. Ancak, merkeze pojesi onaylanmadığından, henüz doğalgaz bağlamadığı için ısıtma sistemi devreye sokulamadı.

Bu nedenle 20'si dişhekimi 65 personelin çalıştığı, günde ortama 600 hastanının tedavi edildiği haftanının yedi günü, 24 saat hizmet veren merkez buz gibi. 4 hamile dişhekiminin de görev yaptığı merkezde, çalışanlar evlerinden getirdikleri elektrikli sobalarla poliklinikleri ısıtmaya çalışırken, hastalar ise bekleme salonunda eldiven ve bere takıp, paltolarıyla oturuyor. Merkez daha açılmadan gerekli yerlere başvuru yapılmasına rağmen doğalgaz bağlanmaması, çalışanların ve hastaların tepkisine neden oluyor.

Turgutlu Devlet Hastanesi ile aynı bahçe içinde olmalarına rağmen kendilerine doğalgaz bağlanmadığını belirten adının açıklanmasını istemeyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanı, "Devlet hastanesinde doğalgaz var. Aramızda yaklaşık 100 metre olmasına rağmen bir türlü buraya doğalgaz getirilmedi. Soğuktan görev yaparken, hasta oluyoruz. Evimizden getirdiğimiz elektrik sobaları ile ısınmaya çalışıyoruz. Bu da çok riskli bir durum. Enerji Piyası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'a durumu bildirip, yardık istedik. Ancak, halen sorunumuza çözüm bulunmadı" dedi.

Muayane için sıra bekleyen hastalardan Ali Güzel de, "Sabahtan beri burada soğuktan donuyoruz. Dişimizi tedavi ettirmek için geldik. Ancak, bu defa da soğuktan üşütüp hasta olacağız. Dışarda hava sıcaklığı 1 derece, geceleri ise bu eksi 8'lere kadar düşüyor" diye konuştu.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber