Emniyet'te sahte 'paralel' belge avı

17 Aralık soruşturmasının ardından, emniyet içinde yer aldığı öne sürülen, "paralel yapıya" ilişkin yürütülen soruşturmalar sıcaklığını korurken, Milliyet'in aldığı bilgilere göre, bir süre önce Emniyet Genel Müdür Yardımcıları'ndan birisinin adı ve imzası kullanılarak oluşturulan bir belge, "paralel yapıya" yakın olduğu öne sürülen bazı emniyet mensuplarına gönderildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2015 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'te sahte 'paralel' belge avı

SERTAÇ KOÇ

Operasyon taltifi

Belgede, "17 Aralık soruşturması sonrasında emniyet içindeki paralel yapı oluşumuna yönelik yürütülen soruşturmaların yeterli etkiyi yaratmadığı, paralel yapının etkinliğinin kırılamadığı, etkinliklerini halen koruduklarına" yönelik görüşler yer aldı. Belgede, "2013'te KOM, Terör, İstihbarat gibi birimlerde çalışırken, 17 Aralık sonrasında farklı görevlere tayin edilen personellere, 2014'te operasyon taltiflerinin verilmesi, bu etkinliğin halen sürdüğünün" kanıtı olarak gösterildi.

Söz konusu belgeye ulaşan emniyet birimleri, belgenin sahte olduğunu ismi ve imzası olan genel müdür yardımcısının belgeyi imzalamadığını ortaya çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber