Manevi destek son dönem hastalara verilecek

Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imzaladığı "Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü"nün ayrıntıları ortaya çıktı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manevi destek son dönem hastalara verilecek

Meltem ÖZGENÇ

Manevi destek için 20 ilahiyat mezunu Diyanet personeli, Almanya ve İngiltere'de eğitime gönderildi. Bu personel daha çok hayatlarının son döneminde olan kanser hastalarına manevi destek verecek. Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova, "İnsanlar özellikle hayatlarının son döneminde inançlarına yönelik bilgi almak ve dini görevlerini yerine getirmek istiyorlar. Manevi destek bunun içi önemli olacak" dedi.

TTB: BİLİMDIŞI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Beyazıt İlhan ise hastaya yapılacak psikolojik desteğin tamamen sağlık çalışanlarının işi olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Dini referanslarla hastalara yapılacak her türlü davranış bilimdışıdır. Tıbbi tedavinin alındığı hastanelerde bunu yapmamak gerekir. Hastanın böyle bir talebi varsa bu konuda temas edebileceği yerler zaten mevcut. Yurtdışında yapılan her şey doğru diye bir yey yok. Hastanede din adamı görmek hastayı olumsuz etkileyebilir."

ÖLÜM ALGISI DEĞİŞMELİ

Konuyla ilgili Alo Fetva Hattı'ndan verilen bilgi ise şöyle: "İmam ya da din görevlisi deyince akla ölümün gelmemesi gerekir. İmamlar canlılarla ilgilenir. Bu yanlış ölüm algısı değişmeli. Uygulama bu algıyı değiştirecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber