Çiçek: OHAL gündemde değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının gündemde olmadığını, bugün ve dün yapılan toplantılarda ya da daha önce bu konunun gündeme gelmediğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankasının (MB) gazetelerde yer alan mektubuna işaret eden Çiçek, geçtiğimiz günlerde MB'nin hükümete brifing sunduğunu, para politikalarıyla ilgili hedeflerini açıkladığını anımsattı. Çiçek, bu hedeflerden sapma olduğunda, MB'nin, hükümete ve kamuoyuna bilgi vereceğini ifade ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili mektup gelmiştir. Bu başka türlü değerlendiriliyor. Bu yasanın gereğidir, MB taahhüdünün gereğidir. Çünkü 1 Ocak 2006'dan itibaren, MB, para politikası rejimi olarak enflasyon hedeflemesi uygulamaya başlamıştır. Bunun gereği olarak MB, hükümetimize istinaden bir mektup yazıyor. Bu metin Bakanlar Kurulu üyelerine de dağıtılmıştır. Sapma olduğu takdirde bununla ilgili gerekçeleri açıklaması gerekmektedir. Bununla ilgili bir izahattır."

Çiçek, Bakanlar Kurulunda, 2005 yılı doğrudan gelir desteği ödemesinin dekar başına 10 YTL olarak tespit edildiğini açıkladı.

Sınır ötesi bir operasyon olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine Çiçek, Türkiye'nin uluslararası ve iç hukuktan doğan hakları bulunduğunu söyledi. Terörle mücadelenin, uluslararası hukukta, ilgili ülkeye hak verdiğine işaret eden Çiçek, şöyle devam etti:

"Dünyanın gerçeği, bölgenin gerçeği, Türkiye'nin de gerçeğidir. Bu gerçekler dikkate alındığında terörle mücadelemizi sonuna kadar ve kendi imkanlarımızla bugüne kadar sürdürdük, bundan sonra da sürdüreceğiz.

Ancak uluslararası çevrelerden beklediklerimiz var ve PKK'yı terör örgütü olarak kabul edenlerden de bu noktada destek, samimiyet ve işbirliği bekliyoruz. Bu da kendilerinin taahhütleridir ya da dünya kamuoyuna yaptıkları açıklamalarının bir gereğidir."

Bir soru üzerine Çiçek, OHAL'in gündemde olmadığını, bugün ve dün yapılan toplantılarda ya da daha önce bu konunun gündeme gelmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber