Sesini beğenmediği müezzini şikayet etti

Kırklareli'de bir kişi, sesini beğenmediği müezzinin yerine yenisinin atanması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. Komisyon, "Herhangi bir işlem yapılamaz" diye cevap verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2015 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sesini beğenmediği müezzini şikayet etti

Mustafa Alp isimli kişi, Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki bir camide görev alan müezzinin sesinin net ve anlaşılır olmadığını belirterek, yeni bir müezzin atanmasına ilişkin TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulundu. Alp'in başvurusunu inceleyen komisyon, Kırklareli Valiliği'nden konuyla ilgili bilgi istedi.

Valilik tarafından komisyona gönderilen yazıda, dilekçe sahibi Mustafa Alp'in, 24 Haziran 2014 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve 11 Ağustos 2014 tarihinde Babaeski İlçe Kaymakamlığı'na aynı dilekçe ile başvurduğu, şikayet etmiş olduğu konuların Babaeski Kaymakamlığı'nca yerinde incelendiği ifade edildi.

Komisyon, sesini beğenmediği müezzinin yerine yenisinin atanmasını isteyen başvuruyla ilgili, valiliğin, "bireysel olarak ezanları çok net anlamadığı gerekçesi ile müezzin-kayyımın görev yerinin değiştirilmesinin yasal anlamda mümkün olmadığı" cevabının verildiğini belirterek, başka bir işlem yapılamayacağı yönünde karar aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber