TRT'ye önce ütücü sonra müşavir oldu

Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, eşine az rastalanır bir atamaya imza attı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) daha önce müfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanlığı yapan Güney, DHMİ personeli, iki yıllık hemşirecilik yüksek okulu mezunu Sebahat Sayıt'ın 29 Mart 2006'da TRT'ye naklen geçişine onay verdi.

MAAŞI 2 BİN YTL OLDU

Güney'in eski mesai arkadaşı olan Sayıt, bu tarih itibariyle TRT Ankara Televizyonu Prodüksiyon Kaynakları Müdürlüğü'nde 963 YTL maaşla ?Yardımcı Yapım Elemanı' kadrosunda ?dekor taşıma, çamışır yıkama ve ütücü? olarak işe başladı. Ancak naklen geçişten tam 20 gün sonra jet bir atama gerçekleşti. Sayıt, yine Güney'in imzasıyla 17 Nisan 2006'da 2 bin 88 YTL maaş alınan ?genel müdür müşaviri' kadrosuna atandı. Görev yeri TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü olan Sayıt'ın, böylece memuriyetteki ek göstergesi 3600'den 6100'e çıktı. Sayıt'ın emekli olduğunda alacağı maaş da 2 katına yükseldi.

UZMANLIK İSTENİYOR AMA...

1985 yılından beri yürürlülükte olan ?TRT Kurumu Hizmetlerinin Tanımı, Bu Hizmetlere Atanacaklarda Aranacak Özel Nitelikler ve Atama Şartları Yönetmeliği'ne göre, yardımcı yapım elemanı kadrosu için hizmet tanımı, ?Televizyon programlarının gerçekleştirilmesi ve yayımlanması için gereken dekor taşıma, çamaşır ütüleme ve set hizmetlerini yerine getirmektir? olarak belirlendi. Genel Müdür Müşaviri için hizmet tanımı ise şöyle: ?TRT Genel Müdürü'nün karar verme fonksiyonunun rasyonel, güvenilir ve ilmi ölçütlere uygun olarak yerine getirilmesine imkan sağlamak amacıyla karar alternatifleri geliştirmek ve ihtisasları ile ilgili konularda verilecek diğer görevleri yerine getirmektir.?

Haber-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Mehmet Demir, ?Bu atama TRT'deki kadrolaşmanın ulaştığı boyutun en açık göstergesi. TRT'de son 2 yılda yapılan atamalar araştırıldığında buna benzer çok sayıda atamanın yapıldığı da ortaya çıkacaktır. Bundan sonra da Ali Güney ve yönetim kurulu icraatlarını adım adım takip edeceğiz? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber