Anadolu Kamu-Sen' popstar yapma vaadiyle para toplamış

Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üyelerine dağıtmak amacıyla sipariş ettiği 13 bin iç çamaşırının parasını ödemeyen Anadolu Kamu-Sen'deki dolandırıcılık iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Konfederasyona bağlı Anadolu Haber-Sen'in geçen yıl ?popstar yapma' vaadiyle vatandaştan para topladığı ortaya çıktı. 15 kişi, sendikanın gazetelere verdiği ?Yeni şöhretler aranıyor' ilanına aldanarak 100'er YTL para yatırmış. Aradan bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmayınca dolandırıldığını anlayan Gaziantepli Mehmet Tevfik Ataç, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sendika yöneticilerinin telefonlarına kimse cevap vermiyor. Filmleri aratmayan olay 2005 yılına dayanıyor.

Gazete ilanlarıyla yetinmeyen sendika, popstar ilanını o dönemde adres olarak belirtilen Ankara Sıhhiye'deki binaya da astı. ?Sendikanın memur çalışanlarına, ailelerine ve halka açık yurt genelinde yapacağı sosyal etkinlik, şölen ve gecelerinde sanatçımız olarak görev alacak iki yıllık sözleşmeli, yetenekli sesler aranıyor.? ifadelerinin yer aldığı ilanda, müracaat şartları sıralandı. Buna göre, şöhrete kısa yoldan ulaşmak isteyenler 1 adet resim, özgeçmiş, kasete alınmış demoyu aynı adrese göndermesi istendi. Adaylara 100 YTL'lik ücretin 1912144 No'lu posta çeki hesabına yatırılması, müracaatların da kargo veya APS ile yapılması gerektiği bildirildi. Ayrıca, seçmelerin 15 Mayıs 2005'te yapılacağı, ön elemeleri geçen yarışmacıların 4 yıldızlı otellerdeki konaklama, eğitim ve orkestra dahil tüm masraflarının sendikaca karşılanacağı vurgulandı. Ancak yarışma tarihi geçmesine rağmen sendikadan hiçbir ses çıkmadı. Bunun üzerine paralarını isteyenleri çeşitli bahaneler öne sürerek geri çeviren ve 11 üyesi bulunan sendikanın başında Murat Fırtına'nın bulunduğu öne sürülüyor.

Sendika tarafından dolandırılan Ataç, gazetede gördüğü ilan üzerine harekete geçmiş. 100 YTL karşılığında yarışmaya katılıp kasetinin yapılacağı vaadine inanan sendika mağduru, hazırlıklara başlar. Hemen kasete 3 şarkı okuyan Ataç, belirtilen posta hesabına 19 Nisan 2005'te 100 yeni lira yatırır. İstenen belgeler ve kaseti APS ile sendikanın adresine yollayan Ataç, popstar olma hayaliyle beklemeye başlar. 3 ay geçmesine rağmen yarışmanın sonucu hakkında bilgilendirilmeyen mağdur, sendikayı arayarak ayrıntılı bilgi almak ister. Telefonda kendisine, yarışmayı kazandığı yönünde bilgi verildiğini söyleyen Ataç, belgelemek amacıyla başarılı olduğuna dair faks talep eder. Faks gelmeyince sendika yönetimine ulaşır. Bu kez telefona çıkan kişilerin ilgisizliğiyle karşılaşır. ?Şu anda Avrupa Birliği projeleriyle uğraşıyoruz. Yarışmayı durdurduk. Size yardımcı olamayız.? cevabı alan Ataç, parasını ister. Sendikadan, parasının Gaziantep PTT'sine gönderildiği söylenir. PTT'ye gittiğinde para gelmediğini öğrenen Ataç tekrar telefon açtığında ?Yarışmayı düzenleyen başkanımız öldü. Para yok.? mesajı alır. Bu cevabın ardından kandırıldığını ve dolandırıldığını anlayan 25 yaşındaki Ataç, savcılığa suç duyurusunda bulunur. Şu sözler umut tacirlerinin yıktığı hayalleri özetliyor: ?Benim 100 yeni lirada gözüm yok. Aldatılmam ve hayallerimin çalınması zoruma gidiyor. Bunların cezalandırılmasını istiyorum.? Anadolu Kamu Sen hakkında gelen şikayetlerin ona bağlı sendikalarla da ilgili olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ise ses yarışması altında toplanan paralarla ilgili resmi bir şikayet gelmesi halinde inceleme başlatılacağını kaydediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber