Aile Bakanlığı: O araştırma yazım aşamasında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: - ''Söz konusu araştırmanın nihai raporu yazım aşamasındadır ve araştırmayı yapan kurum tarafından Bakanlığımıza henüz ulaştırılmamıştır''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2015 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı: O araştırma yazım aşamasında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, ''Bakanlığın Sessiz Kaldığı Araştırma'' haberine ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu araştırmanın nihai raporunun yazım aşamasında olduğu ve araştırmayı yapan kurum tarafından Bakanlığa henüz ulaştırılmadığı bildirildi.

''Bakanlığın Sessiz Kaldığı Araştırma'' başlığıyla bir gazete yer verilen habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberde yer alan ''Bakanlığın araştırmayı ilan etmeyip, sessiz kaldığı'' iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi. İlki 2008 yılında yapılan ''Türkiye'de Kadına Yönelik Aile içi Şiddet'' araştırmasının ikincisinin 2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsüne yaptırıldığı ifade edildi.

-''İlgili kuruluşlarla paylaşıldı''

Bu araştırmayla 2008 ile 2014 yılları arasındaki değişimlerin bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesinin hedeflendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu araştırmanın nihai raporu yazım aşamasındadır ve araştırmayı yapan kurum tarafından Bakanlığımıza henüz ulaştırılmamıştır. 30 Aralık 2014 tarihinde ise araştırmanın özet raporu ilgili kurum, kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılmıştır.

Bakanlığımız kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğuna dair inançla çalışmalarını tüm taraflarla işbirliği içinde, kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber