Bitlis, ÖSS tarihinde bir ilke imza attı

Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'te 2005-2006 Öğrenci Seçme ve Yereştirme sınavında bir ilke imza attı.Fırat Karababa, ÖSS'de sayısal alan ham puanda Türkiye 38.'si, yerleştirme sayısal puanda Türkiye 45.'si ve Doğu Anadolu ikincisi, düz lise kategorisinde Türkiye birinciliğin

Bitlis tarihinde ÖSS'de bir ilke imza atıldı. Tatvan Çağlayan Dersanesi, Atatürk Lisesi öğrencisi Fırat Karababa, ÖSS'de sayısal alan ham puanda Türkiye 38.'si, yerleştirme sayısal puanda Türkiye 45.'si ve Doğu Anadolu ikincisi, düz lise kategorisinde Türkiye birinciliğini elde ettti.

Öğrencinin ve dersanenin elde ettiği başarı tüm Bitlis'te sevinçle karşılanırken Fırat Karababa, başarısında en büyük payın dershane ve okul öğretmenlerinin oduğunu ifade etti.

Bitlis adına böyle bir başarı elde ettiğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Karababa "Elde ettiğim başarının bundan sonra Doğu'da başarısızlık imajını kırmasına vesile olmasını istiyorum. Bu başarıyı elde etmemde beni her zaman destekleyen fedekar dersane öğretmenlerime teşekür ediyorum " dedi.

Tatvan Çağlayan Dersanesi Müdürü Mahmut Şamlı ise dersanenin ilçede 15 yıllık geçmişinin bulunduğunu ve amaçlarının eğitime katkı sağlamaak olduğunu ifade etti. Bitlis'in 2006 ÖSS'de sıralamada sonda 12. sırada bulunduğunu ifade eden Bitlis Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce de, elde edilen başarıda Bitlis'in başarısızlık imajının ortadan kaldırılması adına sevindirici olduğunu kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber