Akdoğan, 'Gaffar Okan' isimli 102 çocuğu ağırladı

"Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" isimli 102 çocuğu ağırlayan Akdoğan: Çabamız eline silah almak zorunda olmayan Gaffarların olduğu bir Türkiye inşa etmektir.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ocak 2015 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan, 'Gaffar Okan' isimli 102 çocuğu ağırladı

Şehit Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ismini taşıyan 102 çocuk, dün başkent Ankara'daydı. "Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi" kapsamında Diyarbakır'dan gelen "Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" isimli çocuklar, önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ardından da Aile Bakanı Ayşenur İslam tarafından ayrı ayrı kabul edildi. Akdoğan, hepsinin memleketi Diyarbakır olan çocuklara ve Türkiye'ye şu sözlerle seslendi:

ŞEHİDİN ADINI TAŞIYORSUNUZ

Sizler bir kahramanın, bir şehidin adını taşıyorsunuz. Biz şunu çok iyi biliyoruz Ali Gaffar Okkan bugün artık bir gönül köprüsünün adıdır. Görüyoruz ki bir Ali Gaffar gider, bin Ali Gaffar gelir. Bütün çabamız eline silah almak zorunda kalmayan, şiddeti terörü önlemek zorunda kalmayan Ali Gaffarların olduğu bir Türkiye inşa etmektir ve yeni Türkiye'yi bu şekilde inşa etmeye çalışıyoruz..

Yeni Türkiye farklı olacak

Akdoğan konuşmalarında, "Demokratik açılım süreci, Oslo süreci, çözüm süreci. İnşallah yeni Türkiye, çocukların çocukluklarını yaşadıkları, gelecekten daha fazla umut duydukları bir Türkiye olacak. Çocukların ellerinde taşlar, sopalar olmayacak. Çocukların ellerinde kitaplar, bilgisayarlar olacak. Biz bunları yaparken birileri de okulları yakmanın çabası içerisinde" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber