2006-2007 eğitim ve öğretim yılında polis MYO'ya 6 bin 405 öğrenci alınacak

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK OLAĞAN BASIN TOPLANTISI

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, askeri şahısların gözaltına alınmasıyla ilgili genelgeyle artık askeri şahısların polis nezareti yerine askeri nezarette kalmasının sağlandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, haftalık olağan basın toplantısında, Antalya'da yaşanan helikopter kazasında şehit olan 5 polisle ilgili üzüntülerini dile getirerek, "Şehitlik mertebesine ulaşan mensuplarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerinin her zaman yanında olduğumuzu, bizden daima ilgi, yardım ve saygı göreceklerini bir kez daha tekrarlıyoruz" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulları'na 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 6 bin 100 erkek, 3 bin 5 bayan olmak üzere toplam 6 bin 405 öğrenci alınacağını belirten Çalışkan, konuyla ilgili ayrıntılı bilgilerin www.egm.gov.tr ve www.pa.edu.tr internet adreslerinden temin edilebileceğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Çalışkan, bir gazetecinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 'askeri şahısların suçüstü hallerde bile gözaltına alınamayacağı' yönündeki genelgeyi hatırlatarak, "Genelge yasayla çelişmiyor mu?" şeklindeki sorusu üzerine, "Yeni çıkan Ceza Muhakemeleri Yasası'na göre, gözaltı yetkisi Cumhuriyet Savcıları'nın. Polisin sadece yakalama yetkisi var; yakalar ve konuyu savcıya bildirir.

Savcının talimatına göre nezarete atılması gerekiyorsa 'gözaltı talimatı' doğrultusunda nezarete atılır. Askeri şahıslarla ilgili Adalet Bakanlığı'nın genelgesi vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'na göre hazırlanmış bir genelge. Askeri şahıslar yakalandığında en yakın askeri birliğe bildirilmesi gerekiyor. Askeri şahıslar askeri nezarette gözaltında tutulabilir. Genelgeyle askeri şahıslar polis nezareti yerine askeri nezarette kalacak. Sadece kalacağı yer değişti. Uygulamada bazı sıkıntılar yaşanıyordu, bu tereddütlere açıklık getirmek için genelge yayınlandı" diye konuştu.

"Bu askerle polis arasında güvensizlik olduğunu mu gösteriyor?" şeklindeki soruya ise Çalışkan, "Güvensizlik söz konusu değil" yanıtını verdi. Yasin El Kadı'nın Türkiye'ye girişi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandığı tarihte Türkiye'ye giriş yaptığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise Çalışkan, "Söz konusu şahıs 2028 Ağustos 2001 tarihinde giriş yapmış, 31'inde çıkış yapmış. Daha sonra Türkiye'ye giriş-çıkışı gözükmüyor. Giriş yaptığında yasaklı değildi. Bakanlar Kurulu kararı 22 Aralık 2001 tarihinde, bizim sınır kapılarına bildirmemiz ise 29 Aralık 2001 tarihinde. Bakanlar Kurulu kararından sonra Türkiye'ye giriş çıkışı yok" cevabını verdi.

"El Kadı ile ilgili elinizde herhangi bir belge ve bilgi var mı?" şeklindeki soruya Çalışkan, "Mali Suçlar Araştırma Kurumu araştırmayı yapıyor. Onların bize gönderdiği bazı bilgi ve belge olabilir" diye karşılık verdi. Yabancıların ikamet tezkeresi almasıyla ilgili genelge hakkında da bilgi veren Çalışkan, bir yabancı ikametgah tezkeresi almak istendiğinde polisin 'tapu kaydı' sorduğunu, tapuya gittiğinde ise 'ikamet izni' sorulduğunu belirterek, "Bunu gidermek için genelge yayınlandı. Bütün dünya ülkeleri 5 kategoriye ayrıldı. Buna göre gerekli izin veriliyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber