Emekli, kimliğini kaybedince başı derde girdi

Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl aralık ayında Bursa'ya giden Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nden Ali Tonyalı'nın, kaybettiği kimliği yüzünden başına gelmeyen kalmadı.

Ali Tonyalı, kaybettiği kimliğiyle henüz adı ve adresi tespit edilemeyen bir açıkgözün, kendi adına cep telefonu aldığını ve kredi kartı düzenlettiğini söyledi. Kendisinin emekli olduğunu söyleyen Ali Tonyalı (66) başına gelenleri şöyle anlattı:

"Geçen yıl Aralık ayında Bursa'ya bir akrabamın cenazesine gittim. Burada kimliğimi kaybettim. Memleketime dönüşte Torul İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurarak yeni kimlik çıkarttım. Ancak aradan bir süre geçtikten sonra Torul Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermek üzere davet edildim. Savcılıkta Manisa'da ikamet eden ve adını bilmediğim bir kişiye cep telefonu aracılığıyla küfrettiğim söylendi. Şaşkınlığım iyice arttı. Tanımadığım, bilmediğim bir kişiye neden küfredeyim? Benim belirlenen cep telefonu gibi bir telefonum olmadığını ve kimseye de küfretmediğimi söyledim. Alınan ifadem Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi" dedi.

Ali Tonyalı, başına gelenlerin sadece bununla kalmadığını belirterek, "İkamet ettiğim ilçemde bulunmadığım sürede, bir kişinin beni aradığını ve adıma bir banka tarafından kredi kartı düzenlendiğini bu nedenle adresimde beni aradığını dönüşte arkadaşlarım söyledi. Ben, bir emekliyim. Herhangi bir bankaya kredi kartı için de başvuruda bulunmadım "şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber